Van Lanschot Participaties gaat verder als Bolster Investment Partners

Onafhankelijke lange termijn investeerder, gespecialiseerd in minderheidsbelangen

Per vandaag gaat Van Lanschot Participaties verder onder de naam Bolster Investment Partners. Eind 2017 is het team van 9 personen verzelfstandigd en los komen te staan van Van Lanschot Kempen. Bolster heeft de ambitie om jaarlijks in 2 tot 3 Nederlandse ondernemingen te investeren. In de afgelopen maanden is daartoe € 135 miljoen investeringskapitaal opgehaald. Naast een selecte groep (oud) ondernemers is Van Lanschot Kempen, middels een substantieel minderheidsbelang, een cornerstone investeerder in het nieuwe fonds.

Joost Bakhuizen, partner en medeoprichter Bolster: “Met trots lanceren wij vandaag onze nieuwe naam. Een nieuwe start, gebouwd op een solide track record. Wij richten ons als lange termijn investeerder op minderheidsbelangen in buitengewone Nederlandse bedrijven. Buitengewoon vanwege hun bijzondere product of dienst en hun marktpositie. Wij denken dat wij als geen ander deze verborgen kampioenen kunnen herkennen en, nog belangrijker, verder kunnen helpen in het benutten van hun volledige potentieel.”

Investeringsfilosofie

De kern van de investeringsfilosofie van Bolster is het aangaan van lange termijn partnerships als basis voor het creëren van duurzame waarde. Bolster koppelt een lange termijn visie aan continue betrokkenheid bij de uitvoering van de groeistrategie. Daarbij zet Bolster behalve kennis en middelen ook haar netwerk in om de onderneming te ondersteunen, maar geeft Bolster de ondernemer nadrukkelijk de ruimte om te ondernemen.

Om het fonds een vliegende start te geven zijn de vier meest recente investeringen van Van Lanschot Participaties overgenomen door het nieuwe fonds. Bolster Investment Partners blijft tevens verantwoordelijk voor de bestaande portefeuille van Van Lanschot Participaties.

Bolster investeert in ondernemingen met een bedrijfsresultaat vanaf € 3 miljoen. Er wordt tussen € 5 en 20 miljoen per onderneming geïnvesteerd voor een aandelenbelang van minimaal 20%. Bolster heeft een brede sectorfocus, met nadruk op de maakindustrie, dienstverlening en handel. Sinds 1982 is met meer dan 100 ondernemingen succesvol samengewerkt.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Bolster Investment Partners

Joost Bakhuizen / Mark van Rijn / Michiel van Wissen / Paul Vogelzang
+31 20 226 3088


Profiel Bolster

Bolster Investment Partners is een lange termijn investeerder gespecialiseerd in minderheidsbelangen. Bolster investeert in buitengewone Nederlandse ondernemingen met een scherpe focus en een bewezen business model. Bolster ondersteunt ondernemers in het realiseren van het volledige potentieel van hun onderneming.

Bolster heeft een bewezen track record; sinds 1982 is met meer dan 100 ondernemingen succesvol samengewerkt. Tot eind 2017 opererend onder de vlag van Van Lanschot Participaties, waarna het team is verzelfstandigd en verder is gegaan onder de naam Bolster Investment Partners.