Bolster Boost

Bolster staat voor duurzame waardecreatie met de blik op de lange termijn. Omdat wij mensen en bedrijven graag willen inspireren en stimuleren op weg naar een duurzame toekomst zijn wij Bolster Boost gestart. Bolster Boost staat voor initiatief nemen, iemand een duwtje in de rug geven en vooruitgang boeken op het gebied van duurzaamheid, hoe klein de stap ook is. Via Bolster Boost communiceren wij over initiatieven van onze deelnemingen én van onszelf, die iets bijdragen aan de wereld van morgen, omdat wij geloven dat kennis delen bijdraagt aan duurzame waardecreatie.

Een van de activiteiten van Bolster Boost is dat Bolster Investment Partners jaarlijks een ESG onderwerp selecteert dat relevant kan zijn voor al onze bedrijven. Recente voorbeelden zijn een business case voor de gezamenlijke inkoop van zonnepanelen en het uitwerken en delen van best practices op het gebied van cybersecurity.

Ook ondersteunt Bolster als partner van de Bart de Graaff Foundation sinds 2016 ieder jaar een ‘Bikkel’, een jong volwassene met een fysieke beperking, om een eigen bedrijf te starten.

Bolster Boost is onderdeel van het ESG-beleid van Bolster Investment Partners. Klik hier voor meer informatie over verantwoord investeren bij Bolster.

 

Jaarlijkse ESG-portfoliorapportage VP Capital: Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Onze investeerder VP Capital brengt jaarlijks een voortgangs- en een portfoliorapportage uit waarin de ESG-prestaties van haar investeringen, waaronder Bolster en onze portfoliobedrijven worden beoordeeld door ESG-specialist Holtara.
Bij verantwoord investeren gaat het voor ons niet om het afvinken van lijstjes, maar geloven wij juist in het investeren in lange termijn relaties en het bouwen aan duurzame waardecreatie. Deze rapportage weerspiegelt onze gezamenlijke inspanningen en is daarom ook veel meer dan een formeel document.

Met trots delen we dan ook dat we dit jaar een score van 8 op een schaal van 10 hebben behaald. De hoogtepunten uit het rapport zijn:

  • Als organisatie hebben wij ons positief en significant ontwikkeld op het monitoren en het rapporteren van ESG-factoren bij onszelf en onze portfoliobedrijven.
  • We hebben ons aangesloten bij de UNPRI en hebben in ons eerste jaar een B-rating ontvangen.
  • De score van ons eerste fonds is gestegen van 7,1 naar 8,2 en de score van ons tweede fonds is gestegen van 7,3 naar 8,5.

Samen blijven we werken aan duurzame initiatieven die een positieve impact hebben op onze wereld.

Lees hier het volledige rapport.

Kwabo behaalt met hoogste score het BSCI-certificaat

Kwabo heeft het Amfori BSCI-certificaat op het hoogste niveau ontvangen voor de productie van afdekmaterialen. Het BSCI-certificaat wordt uitgegeven aan ondernemingen die toegewijd zijn aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in de wereldwijde toeleveringsketen. Het certificaat rangschikt bedrijven op een schaal van E (Onacceptabel) tot A (Uitstekend), waarbij E, D en C de meest voorkomende rating in Azië is. Het BSCI-certificaat A benadrukt Kwabo’s exceptionele toewijding aan duurzame productie en het efficiënt (her)gebruik van grondstoffen. Kwabo produceert afdekvliezen uit uitsluitende hoogwaardige reststoffen uit de kledingindustrie in een geoptimaliseerd en volledig fijnstofvrij productieproces waarbij geen tot weinig afval ontstaat. Fijnstof is schadelijk voor de gezondheid en Kwabo is één van de weinige producenten van afdekmaterialen die dit uit het product filtert.

Movares is ver vooruit op duurzaamheid

Bolster en Movares zijn met elkaar in gesprek gegaan op welke wijze Movares invulling geeft aan duurzaamheid. Bolster wil een betrouwbare partner zijn die haar deelnemingen actief helpt met het realiseren van duurzame groei. Wouter Spaargaren, financial controler: “Ondernemingen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben kenmerken zich door een lager risicoprofiel en betere financiële resultaten op de lange termijn, gecombineerd met een positieve impact op de samenleving. We merken dat Movares intrinsiek gemotiveerd is op duurzaamheid en het goed geborgd heeft in de bedrijfsvoering.” Zo heeft Movares als eerste bedrijf in Nederland het Zero Waste-certificaat in ontvangst genomen.

OGD ict-diensten populairste ict-werkgever 2023

OGD ict-diensten is in het Computable Werkgeversonderzoek 2023 als beste ict-werkgever geëindigd. Alle deelnemers aan het werkgeversonderzoek werden op zestien gebieden beoordeeld. In het onderzoek werd eveneens gemeten met welke verschillende ict-onderwerpen desbetreffende partijen zich bezighouden en in welke specifieke branches ze actief zijn. Daarbij wordt er een berekening gemaakt welk percentage van het personeel zich hierop richt en hoe zich dit verhoudt tot de markt. Uit de zestien deelgebieden van het onderzoek is naar voren gekomen dat OGD de grootste maatschappelijke betrokkenheid toont, de beste scholingsmogelijkheden biedt en de bedrijfscultuur, werksfeer en collega’s/collegialiteit wordt door de medewerkers geroemd.

Esschert Design is lid geworden van IKBINDRzakelijk

Esschert Design is lid geworden van IKBINDRzakelijk, een lidmaatschap van IKBINDR door Twents Fonds voor Vakmanschap waarmee zij samen bijdragen aan een positieve leercultuur en scholing van mensen maximaal tot en met MBO4 niveau. Door te investeren in Level Lang Ontwikkelen levert Esschert Design een bijdrage om de tekorten op de arbeidsmarkt in Twente aan te pakken en kunnen werknemers zich blijven scholen in hun vakgebied.

Bolster committeert zich aan de Principles for Responsible Investment (UN PRI)

Als onderdeel van onze voortdurende inspanningen om duurzaam beleggen te promoten, heeft Bolster Investment Partners op 25 augustus 2022 de door de Verenigde Naties ondersteunde Principles for Responsible Investment (PRI) ondertekend. De UN PRI is een internationaal netwerk van vermogensbeheerders, eigenaren en dienstverleners die samenwerken om verantwoord beleggen te bevorderen. De principes zijn bedoeld om een ​​kader te bieden voor het integreren van overwegingen op het gebied van milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur (ESG) in de besluitvorming over investeringen en eigendomspraktijken.

Kwabo heeft het Global Recycled Standard Certificaat ontvangen

Kwabo heeft het GRS Certificaat ontvangen voor de productie van afdekmaterialen. Het GRS-certificaat wordt uitgegeven aan ondernemingen die zowel milieuvriendelijke en circulaire productie als goede en verantwoorde werkomstandigheden waarborgen. Duurzaam produceren is één van de prioriteiten voor Kwabo. Het hele productieproces, van grondstof tot eindproduct, vindt plaats in eigen fabriek. Het creëren van geen tot weinig afval en fijnstofvrije productie is de kracht van Kwabo. Fijnstof is schadelijk voor de gezondheid en Kwabo is één van de weinige producenten van afdekmaterialen die dit uit het product filtert. Met het nieuwste product ‘Top Coat’ – een zelfklevend afdekvlies – wordt er zelfs gebruik gemaakt van 100% gerecycled materiaal.

Esschert Design is Business Supporter van het Wereld Natuurfonds

Bossen zijn ontzettend belangrijk, toch verliezen we ze in een alarmerend tempo. Bos zorgt voor voedsel, waterhuishouding en is een belangrijke partner in de strijd tegen klimaatverandering. De natuur is voor Esschert de grootste inspiratiebron voor al hun producten. Esschert is trotse Business Supporter van het Wereld Natuur Fonds geworden en met hun steun geeft WWF bos terug aan de aarde.

Oceanwide neemt weer deel aan de Cleanup for Sarah

Oceanwide heeft deze maand voor het vierde jaar deelgenomen aan de AECO Association of Arctic Expedition Cruise Operators (AECO) Cleanup for Sarah, een herdenkingsevenement ter ere van AECO’s milieuagent Sarah Auffret.

Bakkerij ’t Stoepje (Market Food Group) is sponsor van het Nationaal Schoolontbijt

Bakkerij ’t Stoepje heeft zich de komende drie jaar gecommitteerd aan het Nationaal Schoolontbijt. ’t Stoepje is ervan overtuigd dat gezonde voeding ontzettend belangrijk is en dat een gezonde levensstijl bij het ontbijt begint. Het is bewezen dat wanneer kinderen op jonge leeftijd leren wat gezonde voeding is, zij op latere leeftijd ook meer gezonde voeding nuttigen. Om op deze manier te kunnen bijdragen aan de bewustwording vindt Bakkerij ’t Stoepje erg belangrijk. Een goede start voor ieder kind!

Wekelijkse Bolster Bootcamp is live

Door het organiseren van de Bolster Bootcamp wordt het team gestimuleerd om elke week met elkaar te sporten. Naast een verbeterde fitheid, zorgt het ook voor nog meer groepsgevoel!

Esschert Design behaalt opnieuw het Werkpakt Keurmerk

De gemeente Enschede heeft opnieuw het Werkpakt Keurmerk aan Esschert Design uitgereikt.

In het arbeidsmarktbeleid van de gemeente Enschede staat sociaal ondernemen centraal. Aan werkgevers die aantoonbaar bijdragen aan duurzame oplossingen voor werkzoekenden reikt de gemeente Enschede het Werkpakt Keurmerk uit. Werkpakt-ondernemers onderkennen de talenten van (langdurig) werkzoekenden, bieden hen perspectief en vertalen dit in succesvol en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Energiezuinige huisvesting Bolster

Sinds februari is Bolster gehuisvest in een duurzaam herontwikkeld kantoorpand. Het gebouw is onder meer voorzien van triple-beglazing, klimaatplafonds en warmte-koudeopslag.

Tevens is het interieur ontwikkeld, gefabriceerd en gemonteerd in samenwerking met Finitouch, onze partner voor 100% energie neutrale kantoorinrichting.

Market Food Group ondersteunt haar medewerkers bij het realiseren van een gezondere levensstijl

Market Food Group is gestart met het aanbieden van een bedrijfsfitnessplan aan haar medewerkers door samen te werken met tal van sportscholen in Bunschoten-Spakenburg. Bovendien wil Market Food Group fietsen naar het werk stimuleren door haar medewerkers een leasecontract voor fietsen aan te bieden. Op de fiets naar het werk gaan is niet alleen goed voor de gezondheid van de medewerkers, maar ook voor het milieu!

Dinnissen is genomineerd voor de Top 10 beste technische studentenbegeleidingsbedrijven

SBB (De Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs, Vorming en Arbeidsmarkt) heeft Dinnissen Process Technology genomineerd voor de top 10 van beste technische studentmentoringbedrijven van Nederland in 2022. Deze prijs is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur, en Wetenschap. De winnaar van de prijs voor Beste Technische Student Mentoring wordt op 16 mei 2022 bekend gemaakt.

Bolster wordt officieel CO2 compensatie partner van Trees For All

Bolster wordt officieel CO2 partner van Stichting Trees For All en compenseert haar CO2-footprint sinds de verzelfstandiging eind 2017. Als CO2 partner draagt Bolster bij aan de gecertificeerde bosprojecten van Trees For All, zoals een herbebossingsproject met lokale boeren in de Boliviaanse amazone. Voor meer informatie zie treesforall.nl.

Aanscherping van het Bolster ESG beleid

Bolster heeft in 2020 ESG adviseur MJ Hudson in de arm genomen om samen het ESG beleid tegen het licht gehouden, een nulmeting uit te voeren en doelstellingen te definiëren op weg naar een duurzame toekomst. Wil je meer weten over ons ESG beleid? Kijk op bolsterinvestments.nl

Esschert Design introduceert duurzaam houtskool

Het houtskool dat Esschert Design introduceert, heeft een lange maar “groene” weg afgelegd. In Europa is steeds meer vraag naar FSC®-gecertificeerde houtskool uit Namibië, omdat dat één van de meest ecologisch geproduceerde houtskoolsoorten ter wereld is. Esschert Design heeft sinds 2006 een officieel FSC®-certificaat voor inmiddels zo’n 400 producten van hout en papier waarvoor Esschert elk jaar opnieuw wordt getoetst. Klik hier voor meer informatie.

Quint en Careflex winnen de Best Workplace Award 2021!

Quint (vierde jaar op rij) en Careflex Zorg Groep (tweede jaar op rij) hebben wederom de Best Workplace Award in ontvangst mogen nemen! De medewerkers scoren het hoogst op de onderlinge verbondenheid, op het gevoel van trots op het team en op een eerlijke behandeling van mensen ongeacht persoonskenmerken. Voor meer informatie kijk op Great Place To Work, Careflex Zorg Groep en Eraneos (voormalig Quint)

Bikkel Teun van den Brom – De Champagne Baron

Als partner van de Bart de Graaff Foundation helpt Bolster ieder jaar een ‘Bikkel’, een jong volwassene met een fysieke beperking, om een eigen bedrijf te starten. Dit jaar ondersteunt Bolster Teun bij het opzetten van zijn bedrijf de Champagne Baron. De Champagne Baron importeert exclusieve biologische en vegetarische wijnen, gemaakt door kleine ambachtelijke boeren uit de Champagnestreek. Voor meer informatie kijk op de Champagne Baron en bestel een doos!

Careflex Zorg Groep is in 2020 gestart met de ontwikkeling van Zorgcampus Breda

Careflex Zorg Groep is in 2020 gestart met de ontwikkeling van Zorgcampus Breda. Een locatie voor de ontwikkeling van Bredase zorginitiatieven met diverse flexibele (vergader)zalen, fijne werkplekken en een brasserie als warm hart. Dit alles gerund door een groep enthousiaste deelnemers, met een afstand tot de arbeidsmarkt, die onder begeleiding werkervaring opdoen. Voor meer informatie zie link.

Bolster reduceert printgebruik met 70%

Bolster ontmoedigt het printgebruik van haar medewerkers. Zo is het printgebruik per medewerker inzichtelijk gemaakt en is de mogelijkheid geboden om tegen een korting een tablet aan te schaffen. En met resultaat, want het print gebruik per medewerker is in de afgelopen drie jaar met 70% afgenomen!

Market Food Group behaalt het IFS 7 higher level certificaat!

Van 12 t/m 14 juli heeft er een IFS audit plaats gevonden bij de Market Food Group. Met het behalen van het IFS 7 higher level certificaat, laat Market Food Group zien dat ze continue stappen blijven maken op gebied van voedselveiligheid en kwaliteit, en dat dit ook erkend wordt door deze norm. Voor meer informatie kijk op Market Food Group en IFS.

Bolster vernieuwt haar opleidingsprogramma

Bolster stimuleert haar teamleden zich te blijven door-ontwikkelen op vakinhoudelijke, professionele en sociale vaardigheden in de veelzijdige wereld van investeren. In 2021 heeft Bolster het opleidingsaanbod herijkt en uitgebreid en zijn de teamleden van Bolster gestart met een speciaal opgezet trainingsprogramma op maat.

Bolster gaat over op een volledig elektrisch leasewagenpark

Bolster streeft ernaar haar CO2 footprint te verminderen. Om hier stappen in te maken is Bolster al langere tijd aan het overstappen naar een volledig elektrisch leasewagenpark. Sinds begin 2021 is het leasewagenpark 100% elektrisch.

Bolster steunt diversiteit Mentorprogramma Level 20

Bolster erkent dat vrouwelijke investeringsprofessionals ondervertegenwoordigd zijn in leiderschapsposities binnen private equity. Daarom sluit Bolster zich als mentor aan bij Level 20, een programma om de doorstroom van voornamelijk vrouwelijk talent naar de top van de sector te bevorderen.

Groene energie met een certificaat van Nederlandse wind

Savills, de gebouwbeheerder van ons kantoorpand SOM, heeft bevestigd dat onze stroom in 2021 is voorzien van een groencertificaat Nederlandse wind. Het certificaat geeft een garantie van oorsprong af op de stroom die Bolster gebruikt.

Quint, Careflex en Ormit winnen de Best Workplace Award 2020!

Quint, Careflex Zorg Groep en Ormit winnen de Best Workplace Award bij de award show van Great Place to Work Nederland! Careflex deed voor de eerste keer mee aan het programma en Quint wist de award voor het derde jaar op rij te winnen. Wij zijn dan ook trots op onze investeringen! Voor meer informatie kijk op Great Place To Work, Careflex Zorg Groep, Quint en Ormit.

Bikkel Joyca Kuijpers – Planet Webdesign

Als partner van de Bart de Graaff Foundation helpt Bolster ieder jaar een ‘Bikkel’, een jong volwassene met een fysieke beperking, om een eigen bedrijf te starten. Bolster heeft Joyca ondersteund met het opzetten van haar eigen bedrijf Planet Webdesign. Planet Webdesign adviseert, ontwerpt, optimaliseert en onderhoudt WordPress websites.

Bikkel Snezana Nedeski – Moving Castle

Als partner van de Bart de Graaff Foundation helpt Bolster ieder jaar een ‘Bikkel’, een jong volwassene met een fysieke beperking, om een eigen bedrijf te starten. Bolster heeft Snezana geholpen met het opstellen van een businessplan voor Moving Castle, een transformatie bureau gespecialiseerd in digitale transformatie en sociale innovatie.

Bikkel Amy Hehalatu – West Dogs

Als partner van de Bart de Graaff Foundation helpt Bolster ieder jaar een ‘Bikkel’, een jong volwassene met een fysieke beperking, om een eigen bedrijf te starten. Zo heeft Bolster Amy geholpen met haar hondenuitlaatservice West Dogs in Amsterdam. Amy heeft inmiddels meerdere bussen op de weg.