Bolster Boost

Bolster staat voor duurzame waardecreatie met de blik op de lange termijn. Omdat wij mensen en bedrijven graag willen inspireren en stimuleren op weg naar een duurzame toekomst zijn wij in 2021 Bolster Boost gestart. Bolster Boost staat voor initiatief nemen, iemand een duwtje in de rug geven en vooruitgang boeken op het gebied van duurzaamheid, hoe klein de stap ook is. Via Bolster Boost communiceren wij over initiatieven van onze deelnemingen én van onszelf, die iets bijdragen aan de wereld van morgen, omdat wij geloven dat kennis delen bijdraagt aan duurzame waardecreatie.

Een van de activiteiten van Bolster Boost is dat Bolster Investment Partners jaarlijks een ESG onderwerp selecteert dat relevant kan zijn voor al onze bedrijven. Recente voorbeelden zijn een business case voor de gezamenlijke inkoop van zonnepanelen en het uitwerken en delen van best practices op het gebied van cybersecurity.

Ook ondersteunt Bolster als partner van de Bart de Graaff Foundation sinds 2016 ieder jaar een ‘Bikkel’, een jong volwassene met een fysieke beperking, om een eigen bedrijf te starten.

Bolster Boost is onderdeel van het ESG-beleid van Bolster Investment Partners. Klik hier voor meer informatie over verantwoord investeren bij Bolster.

 

Bolster wordt officieel CO2 compensatie partner van Trees For All

Bolster wordt officieel CO2 partner van Stichting Trees For All en compenseert haar CO2-footprint sinds de verzelfstandiging eind 2017. Als CO2 partner draagt Bolster bij aan de gecertificeerde bosprojecten van Trees For All, zoals een herbebossingsproject met lokale boeren in de Boliviaanse amazone. Voor meer informatie zie treesforall.nl.

Aanscherping van het Bolster ESG beleid

Bolster heeft in 2020 ESG adviseur MJ Hudson in de arm genomen om samen het ESG beleid tegen het licht gehouden, een nulmeting uit te voeren en doelstellingen te definiëren op weg naar een duurzame toekomst. Wil je meer weten over ons ESG beleid? Kijk op bolsterinvestments.nl

Esschert Design introduceert duurzaam houtskool

Het houtskool dat Esschert Design introduceert, heeft een lange maar “groene” weg afgelegd. In Europa is steeds meer vraag naar FSC®-gecertificeerde houtskool uit Namibië, omdat dat één van de meest ecologisch geproduceerde houtskoolsoorten ter wereld is. Esschert Design heeft sinds 2006 een officieel FSC®-certificaat voor inmiddels zo’n 400 producten van hout en papier waarvoor Esschert elk jaar opnieuw wordt getoetst. Klik hier voor meer informatie.

Quint en Careflex winnen de Best Workplace Award 2021!

Quint (vierde jaar op rij) en Careflex Zorg Groep (tweede jaar op rij) hebben wederom de Best Workplace Award in ontvangst mogen nemen! De medewerkers scoren het hoogst op de onderlinge verbondenheid, op het gevoel van trots op het team en op een eerlijke behandeling van mensen ongeacht persoonskenmerken. Voor meer informatie kijk op Great Place To Work, Careflex Zorg Groep en Quint

Bikkel Teun van den Brom – De Champagne Baron

Als partner van de Bart de Graaff Foundation helpt Bolster ieder jaar een ‘Bikkel’, een jong volwassene met een fysieke beperking, om een eigen bedrijf te starten. Dit jaar ondersteunt Bolster Teun bij het opzetten van zijn bedrijf de Champagne Baron. De Champagne Baron importeert exclusieve biologische en vegetarische wijnen, gemaakt door kleine ambachtelijke boeren uit de Champagnestreek. Voor meer informatie kijk op de Champagne Baron en bestel een doos!

Careflex Zorg Groep is in 2020 gestart met de ontwikkeling van Zorgcampus Breda

Careflex Zorg Groep is in 2020 gestart met de ontwikkeling van Zorgcampus Breda. Een locatie voor de ontwikkeling van Bredase zorginitiatieven met diverse flexibele (vergader)zalen, fijne werkplekken en een brasserie als warm hart. Dit alles gerund door een groep enthousiaste deelnemers, met een afstand tot de arbeidsmarkt, die onder begeleiding werkervaring opdoen. Voor meer informatie zie link.

Bolster reduceert printgebruik met 70%

Bolster ontmoedigt het printgebruik van haar medewerkers. Zo is het printgebruik per medewerker inzichtelijk gemaakt en is de mogelijkheid geboden om tegen een korting een tablet aan te schaffen. En met resultaat, want het print gebruik per medewerker is in de afgelopen drie jaar met 70% afgenomen!

Market Food Group behaalt het IFS 7 higher level certificaat!

Van 12 t/m 14 juli heeft er een IFS audit plaats gevonden bij de Market Food Group. Met het behalen van het IFS 7 higher level certificaat, laat Market Food Group zien dat ze continue stappen blijven maken op gebied van voedselveiligheid en kwaliteit, en dat dit ook erkend wordt door deze norm. Voor meer informatie kijk op Market Food Group en IFS.

Bolster vernieuwt haar opleidingsprogramma

Bolster stimuleert haar teamleden zich te blijven door-ontwikkelen op vakinhoudelijke, professionele en sociale vaardigheden in de veelzijdige wereld van investeren. In 2021 heeft Bolster het opleidingsaanbod herijkt en uitgebreid en zijn de teamleden van Bolster gestart met een speciaal opgezet trainingsprogramma op maat.

Bolster gaat over op een volledig elektrisch leasewagenpark

Bolster streeft ernaar haar CO2 footprint te verminderen. Om hier stappen in te maken is Bolster al langere tijd aan het overstappen naar een volledig elektrisch leasewagenpark. Sinds begin 2021 is het leasewagenpark 100% elektrisch.

Bolster steunt diversiteit Mentorprogramma Level 20

Bolster erkent dat vrouwelijke investeringsprofessionals ondervertegenwoordigd zijn in leiderschapsposities binnen private equity. Daarom sluit Bolster zich als mentor aan bij Level 20, een programma om de doorstroom van voornamelijk vrouwelijk talent naar de top van de sector te bevorderen.

Groene energie met een certificaat van Nederlandse wind

Savills, de gebouwbeheerder van ons kantoorpand SOM, heeft bevestigd dat onze stroom in 2021 is voorzien van een groencertificaat Nederlandse wind. Het certificaat geeft een garantie van oorsprong af op de stroom die Bolster gebruikt.

Quint, Careflex en Ormit winnen de Best Workplace Award 2020!

Quint, Careflex Zorg Groep en Ormit winnen de Best Workplace Award bij de award show van Great Place to Work Nederland! Careflex deed voor de eerste keer mee aan het programma en Quint wist de award voor het derde jaar op rij te winnen. Wij zijn dan ook trots op onze investeringen! Voor meer informatie kijk op Great Place To Work, Careflex Zorg Groep, Quint en Ormit.

Bikkel Joyca Kuijpers – Planet Webdesign

Als partner van de Bart de Graaff Foundation helpt Bolster ieder jaar een ‘Bikkel’, een jong volwassene met een fysieke beperking, om een eigen bedrijf te starten. Bolster heeft Joyca ondersteund met het opzetten van haar eigen bedrijf Planet Webdesign. Planet Webdesign adviseert, ontwerpt, optimaliseert en onderhoudt WordPress websites.

Bikkel Snezana Nedeski – Moving Castle

Als partner van de Bart de Graaff Foundation helpt Bolster ieder jaar een ‘Bikkel’, een jong volwassene met een fysieke beperking, om een eigen bedrijf te starten. Bolster heeft Snezana geholpen met het opstellen van een businessplan voor Moving Castle, een transformatie bureau gespecialiseerd in digitale transformatie en sociale innovatie.

Bikkel Amy Hehalatu – West Dogs

Als partner van de Bart de Graaff Foundation helpt Bolster ieder jaar een ‘Bikkel’, een jong volwassene met een fysieke beperking, om een eigen bedrijf te starten. Zo heeft Bolster Amy geholpen met haar hondenuitlaatservice West Dogs in Amsterdam. Amy heeft inmiddels meerdere bussen op de weg.