Over ons

Bolster Investment Partners is een lange termijn investeerder gespecialiseerd in minderheidsbelangen. Bolster investeert in buitengewone Nederlandse ondernemingen met een scherpe focus en een bewezen business model. Bolster ondersteunt ondernemers in het realiseren van het volledige potentieel van hun onderneming. Door als gelijkwaardige partners het verschil te maken.

Bolster heeft een bewezen track record. Sinds 1982 hebben wij als investeringsmaatschappij met meer dan 100 ondernemingen succesvol samengewerkt. Van Lanschot Kempen is betrokken middels een substantieel minderheidsbelang in het fonds en investeert naast een selecte groep (oud) ondernemers.

 

ONZE MISSIE

“Het creëren van echte, duurzame waarde voor onze bedrijven en onze investeerders door inzet van kennis, middelen en netwerk.”

Awards & Nominaties

 • M&A Awards 2023: Bolster is genomineerd als Best Private Equity House Lower Mid-Market
 • ACG Awards 2023: Bolster is genomineerd voor de Deal of the Year Award 2023 met de investering in SelektHuis
 • ACG Awards 2022: Bolster wint de Best PE/VE Firm Exit Award met de verkoop van Gerco Brandpreventie aan Unica
 • ACG Awards 2022: Optima Cycles wint de Innovation Award voor de lancering van de E-bakfiets Lovens Explorer
 • M&A Awards 2022: Bolster is genomineerd als Best Private Equity House Lower Mid-Market
 • M&A Awards 2022: Joost van der Sluis is genomineerd in de categorie Best Young PE Manager
 • M&A Awards 2021: Bolster is genomineerd als Best Private Equity House Lower Mid-Market
 • M&A Awards 2021: Bolster is genomineerd voor de Best Small Cap Deal met de investering in Optima Cycles
 • M&A Awards 2021: Robbert van Kampen is genomineerd in de categorie Best Young PE Manager
 • ACG Awards 2021: Bolster wint the Deal of the Year Award met de investering in Infoplaza / Weeronline
 • M&A Awards 2020: Bolster wint Best Small Cap Deal 2020 Award met investering in Infoplaza / Weeronline
 • M&A Awards 2020: Hanneke Modderman is genomineerd in de categorie Best Young PE manager
 • M&A Awards 2020: Bolster is genomineerd als Best Private Equity House Lower Mid-Market
 • ACG Awards 2019: Bolster wint the Best Exit of the Year Award met de verkoop van Medsen & Ceban
 • M&A Awards 2019: Bolster is genomineerd als Best Private Equity House Lower Mid-Market
 • M&A Awards 2018: Bolster is genomineerd als Best Private Equity House Lower Mid-Market

Partners

Association for Corporate Growth
Bolster is aangesloten bij Association for Corporate Growth (ACG). ACG Holland organiseert maandelijks evenementen voor haar netwerk van circa 800 professionals die betrokken zijn in de mid-market M&A praktijk. Vanuit Bolster maakt Mark van Rijn deel uit van het ACG Holland bestuur.
Bolster is een lange termijn investeerder voor echte waardecreatie. Bolster is aangesloten bij ACG.
Bart de Graaff Foundation
Sinds 2016 is Bolster als mentorbedrijf betrokken bij de Bart de Graaff Foundation. Middels deze organisatie helpen wij ieder jaar een bikkel, jonge mensen met een levensbepalende lichamelijke beperking, bij het opzetten van hun eigen bedrijf. Dit jaar ondersteunen wij Teun van den Brom van de Champagne Baron om zijn exclusieve champagnes op de kaart te zetten.
Bolster is een lange termijn investeerder voor echte waardecreatie. Bolster is mentorbedrijf van de Bart de Graaff Foundation.
Brookz
Bolster is actief lid van Brookz. Brookz is met 35.000 ondernemers, investeerders en adviseurs het grootste overnameplatform van Nederland. Brookz is 100% onafhankelijk en brengt sinds 2007 ondernemers, investeerders en adviseurs direct met elkaar in contact
FemaleXFinance
Bolster heeft sinds 2022 een partnership gesloten met FemaleXFinance, het grootste opleidings- en recruitmentplatform voor vrouwelijk talent.
Level20
Bolster heeft zich aangesloten als mentor bij Level 20, een programma om de doorstroom van voornamelijk vrouwelijk talent naar de top van de sector te bevorderen.
M&A Community
De M&A Community van Alex van Groningen is het platform voor professionals werkzaam in M&A, Corporate Finance, Private Equity en Venture Capital. Bolster is als partner van de M&A Community betrokken en Matthijs de Vroome maakt deel uit van het bestuur van de Young M&A Community, de netwerkorganisatie voor jonge professionals werkzaam in M&A, Corporate Finance en Private Equity t/m 35 jaar.
Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen
Bolster is lid van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP). De NVP is de brancheorganisatie van participatiemaatschappijen in Nederland en vertegenwoordigt 90% van het private equity en venture capital vermogen onder beheer in Nederland.
Bolster is een lange termijn investeerder voor echte waardecreatie. Bolster is lid van de NVP.
Noordster Handelsclub
Bolster is aangesloten bij De Noordster Handelsclub. Het platform van de Noordster Handelsclub bestaat uit specialisten uit de industriële-, bouw- en technieksector uit heel Nederland. De Noordster Handelsclub brengt ondernemers, beslissers, directieleden, (commercieel) managers en specialisten, van kleine, middelgrote èn grote bedrijven, bij elkaar.
Trees for All
Bolster is CO2 partner van Stichting Trees For All en compenseert haar CO2-footprint sinds de verzelfstandiging in 2017. Als CO2 partner draagt Bolster bij aan de gecertificeerde bosprojecten van Trees For All, zoals een herbebossingsproject met lokale boeren in de Boliviaanse amazone.
UN PRI
Bolster heeft de door de Verenigde Naties ondersteunde Principles for Responsible Investment (UN PRI) ondertekend. De UN PRI is een internationaal netwerk van vermogensbeheerders, eigenaren en dienstverleners die samenwerken om verantwoord beleggen te bevorderen. De principes zijn bedoeld om een ​​kader te bieden voor het integreren van overwegingen op het gebied van milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur (ESG) in de besluitvorming over investeringen en eigendomspraktijken.