Over ons

Bolster Investment Partners is een lange termijn investeerder gespecialiseerd in minderheidsbelangen. Bolster investeert in buitengewone Nederlandse ondernemingen met een scherpe focus en een bewezen business model. Bolster ondersteunt ondernemers in het realiseren van het volledige potentieel van hun onderneming. Door als gelijkwaardige partners het verschil te maken.

Bolster heeft een bewezen track record. Sinds 1982 hebben wij als investeringsmaatschappij met meer dan 100 ondernemingen succesvol samengewerkt. Tot eind 2017 opererend onder de vlag van Van Lanschot Participaties, waarna het gehele team is verzelfstandigd en verder is gegaan onder de naam Bolster Investment Partners. Onze voormalige moeder Van Lanschot Kempen blijft betrokken middels een substantieel minderheidsbelang in het fonds en investeert naast een selecte groep (oud) ondernemers.

Onze missie

Het creëren van echte, duurzame waarde voor onze bedrijven en onze investeerders door inzet van kennis, middelen en netwerk.

Onderscheidend vermogen

Bolster is gespecialiseerd in minderheidsbelangen en hanteert een lange termijn investeringshorizon.
De ondernemingen waarin Bolster investeert zijn stuk voor stuk buitengewone bedrijven. Buitengewoon vanwege hun bijzondere product of dienst en hun marktpositie. De activiteiten zijn veelal extreem gespecialiseerd, vaak opererend in een wereldwijde markt en altijd met een leidende positie.

Het team van Bolster onderscheidt zich door haar betrokkenheid, met een kritische maar positieve en respectvolle houding. Door goed te luisteren begrijpen wij wat een ondernemer nodig heeft. Klaar staan met raad en daad. No nonsense en betrouwbaar.

Voor ondernemers, door ondernemers. Bolster zet haar netwerk actief in. De investeerders achter Bolster bestaan naast Van Lanschot Kempen uit (oud) ondernemers. Zowel deze achterliggende investeerders, als ondernemers en managementteams van onze investeringen, maken deel uit van het relevante kennisnetwerk dat Bolster biedt.

Bart de Graaff Foundation

Als mentorbedrijf van de Bart de Graaff Foundation helpen wij ieder jaar een Bikkel, jonge mensen met een levensbepalende lichamelijke beperking, bij het opzetten van hun eigen bedrijf. Zo is afgelopen jaar Amy Hehalatu haar eigen Hondenuitlaatservice West Dogs in Amsterdam begonnen en start Snežana Nedeski dit jaar haar eigen IT consultancy bedrijf.