Tecnotion

  • Omzet:
    € 45,2 miljoen
  • Participatie sinds:
    1999
  • Belang:
    38%

Ontwikkeling van lineaire motoren

Tecnotion

Tecnotion is wereldwijd de autoriteit op het gebied van lineaire motoren. De onderneming, in 1999 afgesplitst van Philips, ontwikkelt, produceert en verkoopt als enige onafhankelijke fabrikant ter wereld lineaire motoren. Deze motoren worden wereldwijd verkocht aan machinebouwers in onder meer de chip-, flat panel display-, laser printing- en robotiseringsindustrie. Ten opzichte van conventionele motoren kennen lineaire motoren een veel grotere precisie en zo goed als geen wrijving, slijtage en onderhoud.

Tecnotion heeft sinds 1999 een sterke groei gerealiseerd, door productinnovaties, groei bij bestaande klanten en nieuwe product markt combinaties. Er is een 2e productielocatie in China en er zijn meerdere lokale verkoopkantoren geopend. De gehele organisatie is aanzienlijk gegroeid en versterkt. Tecnotion zal dan ook in staat zijn om het grote potentieel van industrie 4.0 te verzilveren.

Bolster contact: Mark van Rijn Martijn Fakkert
“Ontwikkelt motoren die preciezer positioneren dan dat een mensenhaar per seconde groeit”
Tecnotion is een deelneming van Bolster Investment Partners

“Onze langdurige samenwerking wordt gekenmerkt door wederzijds vertrouwen in goede en slechte tijden. Een absolute voorwaarde voor succesvol ondernemen.”

JAAP DOBBEN EN THEO VAN DER MEIJDEN – DGA’S