Investeringscriteria

Bolster investeert in ondernemingen met een bedrijfsresultaat vanaf € 3 miljoen. Bolster investeert tussen € 7,5 en 50 miljoen per onderneming voor een aandelenbelang van minimaal 20%. We hebben een brede sectorfocus, met nadruk op de maakindustrie, de dienstverlening en handel. Niet-ethische sectoren zijn uitgesloten.

Door middel van maatwerkoplossingen kan Bolster de wensen faciliteren van alle betrokken stakeholders. Transacties die Bolster faciliteert zijn onder meer het realiseren van een Management Buy Out, het ter beschikking stellen van groeikapitaal of het (gedeeltelijke) verzilveren van opgebouwde waarde (ofwel pre-exit). Daarnaast gaan wij behoedzaam om met vreemd vermogen financiering, zodat ondernemers de rust en ruimte behouden om te kunnen ondernemen.

Wij zijn continu op zoek naar Nederlandse ondernemingen met een onderscheidend profiel. Naar buitengewone ondernemingen, met een edge.

Marktleiders met een scherpe focus

Gespecialiseerde spelers in niet trendgevoelige markten met een sterke, verdedigbare marktpositie. Cruciale schakels in specifieke sectoren.

Bewezen business model en overtuigende groeistrategie

Onderscheidend en helder business model en een overtuigende, robuuste groeistrategie. Positieve cash flow genererend.

Succesvol en gedreven management

Management met een sterk track record dat samen met ons waarde wil creëren voor klanten, medewerkers en aandeelhouders.