Bolster verkoopt Marfo Food Group aan Fleury Michon

Bolster Investment Partners heeft samen met de andere aandeelhouders Marfo Food Group verkocht aan het Franse beursgenoteerde Fleury Michon. Door deze strategische overname wordt de marktleider in Europa en Amerika in vriesverse maaltijdconcepten voor luchtvaartmaatschappijen gecreëerd.

Van Lanschot Participaties, de voorloper van Bolster, verwierf in 2011 een aanzienlijk minderheidsbelang in Marfo Food Group. Enerzijds om de groei en professionalisering verder te versnellen en anderzijds om de aanstaande pensionering van de toenmalige DGA/CEO mede in goede banen te leiden.

De ontwikkelingen bij Marfo zijn in de afgelopen acht jaar in een stroomversnelling gekomen. De positie in bestaande markten is aanzienlijk verstevigd door continue innovatie en specialisatie in tailor made oplossingen. Daarnaast zijn meerdere aanpalende markten met succes betreden, waar de kernkwaliteiten van Marfo tot haar recht komen. Aansprekend voorbeeld is het opgebouwde marktleiderschap in de ziekenhuiswereld, waar onder het label Chef Martin gerechten worden geserveerd afgestemd op de smaak en dieet behoefte van de patiënt.

In 2016 hebben Marfo en het Belgische Frigilunch de krachten gebundeld. Deze bundeling bracht naast schaalvoordelen een versnelde uitbreiding in bepaalde marktsegmenten.

De verkoop van Marfo na acht jaar partnership is in lijn met de lange termijn investeringshorizon van Bolster, geënt op duurzame waardecreatie, waarin de onderneming actief is ondersteund in haar groeistrategie. Gedurende onze betrokkenheid bij Marfo is de onderneming fors gegroeid naar ruim € 80 mln omzet en meer dan 400 medewerkers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Bolster Investment Partners
Mark van Rijn +31 20 226 3088

Over Marfo

Marfo is sinds haar oprichting in 1971 gespecialiseerd in de bereiding van vriesverse maaltijdoplossingen voor klanten actief in onder meer airline, gezondheidszorg, retail en defensie. Marfo werkt samen met airline en foodservice cateraars om tailor made maaltijdoplossingen te ontwikkelen gebaseerd op de specifieke eisen en wensen van de klant. Daarbij heeft Marfo veel ervaring in samenwerking met vooraanstaande sterren chefs van over de gehele wereld die de onderscheidende bereidingskwaliteiten in authentieke etnische keukens onderstrepen. Marfo is in staat om constante kwaliteit en voedselveiligheid te garanderen gedurende het gehele proces. Vanuit Lelystad (NL) en Veurne (BE) worden maaltijden over de gehele wereld beleverd.

Over Bolster

Bolster Investment Partners is een lange termijn investeerder gespecialiseerd in minderheidsbelangen. Bolster investeert in buitengewone Nederlandse ondernemingen met een scherpe focus en een bewezen business model. Bolster ondersteunt ondernemers in het realiseren van het volledige potentieel van hun onderneming.

Bolster heeft een bewezen track record; sinds 1982 is met meer dan 100 ondernemingen succesvol samengewerkt. Tot eind 2017 opererend onder de vlag van Van Lanschot Participaties, waarna het team is verzelfstandigd en verder is gegaan onder de naam Bolster Investment Partners.