Bolster verkoopt belang in ORMIT

Bolster Investment Partners en medeaandeelhouder TIIN Capital hebben na acht jaar actief aandeelhouderschap per 1 oktober hun belang in ORMIT verkocht aan een nieuwe aandeelhouder, HR investeringsgroep Pyramid. ORMIT, specialist in traineeships, zal als zelfstandig bedrijf binnen deze groep functioneren en verder kunnen groeien. Naast Pyramid heeft het management van ORMIT opnieuw geïnvesteerd en heeft een 25% belang verworven.

Bolster Investment Partners verwierf in 2010 31% van de aandelen in de snelgroeiende specialist in traineeships. Sindsdien is met succes gewerkt aan de verdere uitbouw en groei van de onderneming in Nederland en België. Met haar unieke positionering en door te anticiperen op veranderende marktomstandigheden heeft ORMIT haar leidende positie in de markt van talentwerving, -behoud  en -ontwikkeling verder versterkt. Deze leidende positie blijkt ook uit de klantenkring waar grote internationale bedrijven onderdeel van zijn.

De verkoop van ORMIT na acht jaar partnership is in lijn met de lange termijn investeringshorizon van Bolster,  geënt op duurzame waardecreatie, waarin de onderneming actief is ondersteund in haar groeistrategie. Hetty van Ee, algemeen directeur van ORMIT Groep, zegt hierover: “Bolster Investment Partners heeft ons altijd gesteund in het verwezenlijken van ons ‘best place to work’ principe, wat de basis is voor onze positionering en lange termijn succes, maar soms andere besluitvorming vraagt dan een puur financieel gedreven motief. Die ruimte om te ondernemen, ondersteund met goede adviezen is kenmerkend voor hoe Bolster als aandeelhouder heeft geacteerd.”

Mark van Rijn van Bolster Investment Partners licht toe: “De kern van het succes van ons partnership is de focus op het business model en op kwaliteit. Onze investeringshorizon stelt ons in staat het vizier op de lange termijn te houden. Dit bleven we doen in de jaren waarin de markt uitdagend was, en waar zowel de onderneming zelf als de aandeelhouders de vruchten van hebben kunnen plukken toen de economie weer aantrok. ORMIT staat op een stevig fundament om met haar nieuwe aandeelhouder Pyramid, die ook vanuit een lange termijn focus investeert, de volgende fase in te gaan. Voor alle betrokkenen is deze transactie iets om trots op te zijn.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Bolster Investment Partners
Mark van Rijn +31 20 226 3088

Over ORMIT

ORMIT is specialist in traineeships. ORMIT maakt talenten en organisaties succesvoller door unieke talenten te vinden, te ontwikkelen en te verbinden. Deze toptalenten doorlopen het tweejarig ORMIT-traineeship waarin zij gestimuleerd worden om het beste uit zichzelf te halen en doorlopen een volledig opleidingsprogramma dat met name gericht is op persoonlijk leiderschap. Na afloop van het traineeship treden de meeste talenten in dienst bij de participerende organisaties.

ORMIT is in 1994 opgericht en was tot de management buy-out in 2010 een dochteronderneming van Ordina N.V. De afgelopen jaren is ORMIT aanzienlijk gegroeid, mede gedreven door de toegenomen zoektocht naar talent en mismatch op de arbeidsmarkt.

Over Bolster

Bolster Investment Partners is een lange termijn investeerder gespecialiseerd in minderheidsbelangen. Bolster investeert in buitengewone Nederlandse ondernemingen met een scherpe focus en een bewezen business model. Bolster ondersteunt ondernemers in het realiseren van het volledige potentieel van hun onderneming.

Bolster heeft een bewezen track record; sinds 1982 is met meer dan 100 ondernemingen succesvol samengewerkt. Tot eind 2017 opererend onder de vlag van Van Lanschot Participaties, waarna het team is verzelfstandigd en verder is gegaan onder de naam Bolster Investment Partners.