Bolster verwerft minderheidsbelang in Giesen Coffee Roasters

Bolster Investment Partners verwerft een minderheidsbelang in Giesen Coffee Roasters, dé wereldwijde marktleider in de productie van hoogwaardige koffiebranders. Bolster zal Giesen ondersteunen bij het realiseren van de internationale groeikansen en de verdere professionalisering van de organisatie.

Giesen Coffee Roasters ontwikkelt en produceert professionele koffiebranders die uitblinken in kwaliteit, uitstraling en functionaliteit. Door het hoge kwaliteitsniveau en de uitstekende service van het supportteam is Giesen één van de topmerken in koffiebranders en koffiebrander accessoires. Giesen is wereldwijd marktleider in het kleine tot middelgrote koffiebrander segment. Deze indrukwekkende machines worden afgenomen door winkels, onafhankelijke koffiebranders en semi-industriële koffiebranders. Bij het familiebedrijf werken 110 personen, met name in Ulft, vanwaar de branders de hele wereld over gaan.

Mark van Rijn, partner bij Bolster Investment Partners licht toe: “Het is altijd weer bijzonder om te beleven wat voor unieke maakbedrijven in Nederland zijn gevestigd. Het familiebedrijf Giesen Coffee Roasters is daar geen uitzondering op. Door hard werken, constante focus op kwaliteit en innovatie en de mondiale trend naar kwalitatief hoogwaardigere koffie, is de onderneming de laatste jaren verviervoudigd in omvang. Deze ontwikkeling is indrukwekkend en geeft tevens de potentie aan. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat de familie ons heeft gekozen als partner. Met onze lange termijn investeringshorizon kunnen we samen met de familie de juiste keuzes maken voor de toekomst.

Wilfred Giesen, de directeur-grootaandeelhouder van Giesen Coffee Roasters vult aan: “De keuze voor een juiste toekomstpartner was geen gemakkelijke. Toen we met Bolster in contact kwamen was het gevoel direct goed. De lange termijn investeringshorizon van Bolster is hierbij voor ons doorslaggevend geweest.

 De twee voornaamste groeipijlers voor Giesen zijn uitbreiding van het internationale verkoopnetwerk en uitbreiding van het productenportfolio. Giesen wil de internationale groei versnellen middels uitbreiding van haar eigen verkoopafdeling en middels uitbreiding van haar netwerk van distributeurs en agenten. Grote koffielanden als Amerika en Zuid-Korea naast opkomende koffielanden als China en India bieden daar veel mogelijkheden voor. De innovatiepijplijn behelst zowel verbreding in type machines en accessoires als toevoegingen van nieuwe mogelijkheden door digitalisering. Recent is bijvoorbeeld de volledig nieuw ontwikkelde 140kg brander en het zelfontwikkelde brander-softwareprogramma Giesen Profiler gelanceerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Bolster Investment Partners
Mark van Rijn +31 20 226 3088

Over Giesen Coffee Roasters
Giesen Coffee Roasters is een familiebedrijf dat kwalitatief hoogwaardige koffiebranders ontwikkelt en produceert. De koffiebranders zijn gemakkelijk te gebruiken, betrouwbaar en bieden de technologie om bonen met meer controle te roosteren dan elke andere koffiebrander op de markt. Giesen combineert Nederlands vakmanschap, familiewaarden en een no-nonsense mentaliteit en levert de beste service voor haar klanten.

Over Bolster Investment Partners
Bolster Investment Partners is een lange termijn investeerder gespecialiseerd in minderheidsbelangen. Bolster investeert in buitengewone Nederlandse ondernemingen met een scherpe focus en een bewezen businessmodel. Bolster ondersteunt ondernemers in het realiseren van het volledige potentieel van hun onderneming.

Bolster heeft een bewezen trackrecord; sinds 1982 is met meer dan 100 ondernemingen succesvol samengewerkt. Tot eind 2017 opererend onder de vlag van Van Lanschot Participaties, waarna het team is verzelfstandigd en verder is gegaan onder de naam Bolster Investment Partners.