Van Lanschot Participaties verwerft een minderheidsbelang in Adomex International

Van Lanschot Participaties heeft overeenstemming bereikt over het verwerven van een minderheidsbelang in Adomex International, gevestigd in Uithoorn. Adomex is de afgelopen jaren sterk gegroeid en verbreedt nu haar aandeelhoudersbasis met een sterke financiële partij die haar groeiambities ondersteunt.

De onderneming importeert wereldwijd snij- en decoratiegroen en is al jarenlang marktleider in deze gespecialiseerde markt. Adomex bedient groothandels en exporteurs van bloemen, cash&carry’s, boeketteriën en bloemisten in geheel Europa. Naast het hoofdkantoor en de koelcellen in Uithoorn heeft Adomex verkoopvestigingen in Aalsmeer, Rijnsburg, Naaldwijk en Herongen (Duitsland).

Samen met Van Lanschot Participaties investeren directie en management in Adomex, terwijl ook de huidige DGA aandeelhouder blijft. Adomex is in deze transactie begeleid door Holland Corporate Finance, Van Benthem & Keulen en BDO. Van Lanschot Participaties werd geadviseerd door Rutgers & Posch, Accuracy en JSA Tax Consultancy.

De transactie is nog onderworpen aan de goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).