Snoeks neemt Veth Automotive over

Snoeks Automotive, Europees marktleider in interieurconcepten voor lichte bedrijfswagens, heeft een belangrijke strategische stap gezet met de overname van Veth Automotive.

Snoeks Automotive is sinds december 2022 een portfoliobedrijf van Bolster Investment Partners en ontwikkelt innovatieve interieurconcepten voor bedrijfswagens. Met de toevoeging van Veth Automotive, zal Snoeks haar productportfolio en bereik in de markt aanzienlijk vergroten.

Veth heeft vestigingen in Duiven en Genk (België), waar onder andere bedrijfswagens en personenauto’s volledig en seriematig worden ingericht voor klanten als Rijkswaterstaat, de politie en leasemaatschappijen. In Utrecht is Veth Automotive Services gevestigd, het centrale servicecentrum voor de klanten van Veth. Met Veth Automotive voegt Snoeks een productgroep toe in de conversie van auto’s die plaatsvinden nadat voertuigen de autofabrikant hebben verlaten.

Snoeks coördineert de wereldwijde operaties vanuit het innovatiecentrum in Nieuw-Vennep. In de productiefaciliteit in Litvinov, Tsjechië vindt de stoelenproductie voor de dubbele cabines plaats en in de assemblagelocatie in Krupka, Tsjechië worden de interieurconcepten voorgemonteerd tot een pre-assemblage kit. Deze kits worden vervolgens uitgeleverd aan het wereldwijde klantennetwerk van autofabrikanten en distributeurs. Deze aanpak maakt de concepten van Snoeks uniek.

De gecombineerde groep opereert wereldwijd met meer dan 600 medewerkers verdeeld over tien vestigingen.

Ron Snoeks, CEO bij Snoeks Automotive: “Veth Automotive is de specialist in Nederland voor conversies voor o.a. Mercedes-Benz, Volkswagen en Ford en past uitstekend in onze groeistrategie betreffende het zijn van conversieplatform voor Automotive OEM’s in Europa.”

Hanneke Modderman, Investment director bij Bolster Investment Partners: “Snoeks Automotive is marktleider op het gebied van dubbele cabines voor bedrijfswagens, die als plug-and-play kits geleverd worden aan o.a. autofabrikanten. Door de strategische overname van Veth Automotive heeft Snoeks haar positie verder versterkt en het productportfolio uitgebreid.