SelektHuis neemt Bouwbedrijf B. Desaunois over

SelektHuis, sinds 2022 een portfoliobedrijf van Bolster Investment Partners, heeft eind oktober Bouwbedrijf B. Desaunois overgenomen. Desaunois is net als SelektHuis actief in de particuliere (half-) vrijstaande woningbouw op vrije kavels. De overname van Desaunois past uitstekend binnen de strategie van SelektHuis om haar marktpositie in Noord-Holland te versterken en daarmee een belangrijke stap te zetten naar landelijke dekking. Door de krachten te bundelen kunnen Desaunois en SelektHuis de komende jaren een belangrijke bijdrage leveren aan de woningbouwopgave met de bouw van kwalitatief hoogwaardige, duurzame woningen naar de wensen van de klant.

Bouwbedrijf B. Desaunois, gevestigd te Zwaagdijk-Oost, bouwt circa 80 vrijstaande en twee-onder-een-kap woningen per jaar vanuit inspiratiemodellen die worden aangepast naar de wensen van de klant. Desaunois is de afgelopen jaren onder leiding van Bart Desaunois uitgegroeid tot de leidende speler op dit gebied in Noord-Holland. Desaunois past met haar cultuur, focus en bouwproces uitstekend in de strategie van SelektHuis. Door de samenwerking ontstaat een marktleidende speler in de niche van vrijstaande woningen op vrije kavels in Nederland.

Bart Desaunois, DGA Bouwbedrijf B. Desaunois: “Na 27 jaar de onderneming te hebben geleid, werd het tijd om een stap terug te doen en op zoek te gaan naar een nieuwe partner voor de toekomst. In SelektHuis hebben wij die partner gevonden waarbij wij het vertrouwen hebben dat onze klanten, leveranciers en medewerkers in goede handen zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat de continuïteit van Desaunois als onderdeel van SelektHuis uitstekend is geborgd en dat beide bedrijven samen sterker zijn. Ik kijk ernaar uit om samen met het team van SelektHuis verder te bouwen aan de toekomst van beide bedrijven”.

Luuk Nijman, Commercieel Directeur SelektHuis: “De overname van Desaunois is een belangrijke mijlpaal in onze groeistrategie. In Noord-Holland ligt een grote opgave voor de woningbouw. Door de overname van Desaunois verstevigen wij onze marktpositie met een lokale vestiging en kunnen wij onze klanten in Noord-Holland nog beter van dienst zijn. Het delen van kennis tussen de bedrijven stelt ons in staat om ons prefab-bouwconcept van duurzame woningen samen verder door te ontwikkelen”.

Joost van der Sluis, Investment Director Bolster Investment Partners: “De afgelopen jaren hebben zowel SelektHuis als Desaunois een indrukwekkende groei doorgemaakt. Door de krachten te bundelen ontstaat een toonaangevende speler op de Nederlandse markt met de kennis, expertise en schaal om optimaal in te kunnen spelen op de kansen en uitdagingen in haar niche markt. Wij willen alle adviseurs en betrokkenen bij SelektHuis en Desaunois bedanken en wensen de partijen veel succes bij de samenwerking!”

Over SelektHuis
SelektHuis is gespecialiseerd in particuliere vrijstaande woningbouw op vrije kavels. SelektHuis richt zich op het bouwen van een droomhuis naar de wensen van een klant, waarbij de klant volledig wordt ontzorgd van eerste ontwerp tot oplevering. SelektHuis combineert hierbij modulaire traditionele bouw met prefabproductie van o.a. kappen, houtskeletbouw wanden, kozijnen en dakkapellen. SelektHuis is landelijk actief middels vestigingen in Rijssen, Sneek, Hedel, Amersfoort, Moordrecht en Tholen. Er zijn ca. 250 FTE werkzaam bij SelektHuis en in 2022 werd een omzet van circa € 85 mln gerealiseerd.