Esschert Design neemt Fallen Fruits Ltd. over

Esschert Design, sinds 2018 een portfoliobedrijf van Bolster Investment Partners, heeft haar positie in de U.K. versterkt met de overname van Fallen Fruits Ltd. Fallen Fruits is de exclusieve distributeur van Esschert producten op de Britse markt sinds 1997.

Per 1 april 2023 is Fallen Fruits onderdeel van de Esschert groep. Het hoofdkantoor van Esschert is gevestigd in Enschede en Esschert heeft dochterondernemingen in Denemarken, de Verenigde Staten, Litouwen en China.

Fallen Fruits heeft vorig jaar een omzet van GPB 8,5 miljoen gerealiseerd. Michael Hall, oprichter van Fallen Fruits, blijft na de transactie betrokken en verwacht door de overname flink te kunnen groeien binnen de U.K. Het samenvoegen van de bedrijven leidt tot een bredere collectie en een betere positie in de keten voor Fallen Fruits, o.a. door het beschikbaar komen van rechtstreekse sourcing uit Oost-Europa en Azië via het netwerk van Esschert Design.

Hanneke Modderman, Investment director bij Bolster Investment Partners: “De afgelopen jaren is Esschert Design hard gegroeid, zowel autonoom, gedreven door een sterke marktpositie, als door middel van overnames.  Wij zijn erg blij met het kunnen toevoegen van Fallen Fruits, hiermee versterkt Esschert haar strategische positie in de U.K.


Over Esschert
Esschert Design is gespecialiseerd in het ontwikkelen van collecties gerelateerd aan tuinieren en natuur. Alle producten zijn ontworpen in de eigen ontwerpstudio. Voor de productie wordt nauw samengewerkt met fabrieken die een breed scala aan producten speciaal voor Esschert Design produceren.

De producten van Esschert worden verkocht aan klanten in meer dan 65 landen, via een breed scala aan retailers, van tuincentra tot webshops. Het gecombineerde bedrijf heeft wereldwijd ruim 140 mensen in dienst en realiseert een omzet van ruim € 90 mln.