Careflex en Medical Groep bundelen krachten

Careflex Zorg Groep uit Breda heeft met ondersteuning van Bolster Investment Partners de meerderheid van de aandelen van Medical Groep overgenomen. Medical Groep is een full-service partner voor zorgorganisaties gevestigd in Heerenveen. Door de bundeling van krachten ontstaat een sterke en toonaangevende partij in de zorgsector met in totaal 800 medewerkers en langelijke dekking. Jos van Leeuwen, DGA van Medical Groep, zocht naar een toekomstige partner om de organisatie verder op te schalen en uit te breiden. Van Leeuwen blijft na de overname actief betrokken bij de onderneming.

Medical Groep biedt sinds 1999 flexibel personeel in de zorg aan in dagelijkse diensten bij zorginstellingen in het noorden van Nederland, veelal in de verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT). Hierbij wordt de zelfontwikkelde planningstool Planspider gebruikt. Tussen 2017-2020 werd de organisatie uitgeroepen tot ‘Beste Werkgever’ door Effectory die jaarlijks onderzoek doet onder 500.000 werknemers.

Careflex Zorg Groep is een idealistische zorgverlener die zich ten doel stelt het leven van cliënten in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, psychiatrie en ouderenzorg elke dag mooier, leuker en beter te maken. Als onderaannemer in de zorg ondersteunt Careflex projectmatig zorginstellingen in het hele land bij de meest complexe zorgvragen. Careflex is een erkend Best Workplace en staatin de landelijke top 10 van beste grote werkgevers bij Great Place to Work.

Careflex heeft de ambitie om verder te groeien binnen de ouderenzorg, terwijl Medical Groep haar bestaande positie binnen de VVT kan verbreden met diensten in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg of GGZ. Daarnaast biedt de combinatie van beide organisaties voor een verruiming en variatie van het werkaanbod voor de professionals van beide organisaties met een landelijke dekking.