Bolster verwerft minderheidsbelang in WIND Subsea Cable Services

Bolster Investment Partners verwerft een belang van 49% in WIND Subsea Cable Services. WIND is wereldmarktleider op het gebied van logistiek, opslag en recovery van onderzeese kabels voor met name offshore windmolenparken. Bolster zal WIND ondersteunen bij het realiseren van de ambitieuze groeiplannen.

Bolster Investment Partners verwerft een belang van 49% in WIND Subsea Cable Services. WIND is wereldmarktleider op het gebied van logistiek, opslag en recovery van onderzeese kabels voor met name offshore windmolenparken. Bolster zal WIND ondersteunen bij het realiseren van de ambitieuze groeiplannen.

WIND is wereldwijd actief en voert projecten uit voor gerenommeerde ontwikkelaars en eigenaren van offshore windmolenparken. Gedurende de bouwfase van deze parken verzorgt WIND de handling, het transport en de tijdelijke opslag van de onderzeese kabels. Daarnaast voorziet WIND in de langdurige opslag van reservekabels en werkt het samen met partner Mertech Marine om buiten gebruik gestelde kabels van de zeebodem te verwijderen en vervolgens te recyclen. WIND draagt op deze manier bij aan de energietransitie en een duurzamere toekomst.

De wereldwijde activiteiten worden gecoördineerd vanuit het hoofdkantoor in Alkmaar en haar primaire Europese logistieke hub in Velsen-Noord. Daarnaast heeft WIND hubs in havens in Amsterdam, Eemshaven, Taichung (Taiwan) en Providence (VS) voor de opslag en handling van kostbare en complexe onderzeese kabels. Door de geografische spreiding kan WIND haar toonaangevende klanten snel en adequaat bedienen.

Met Bolster als partner wordt de succesvolle groeistrategie van WIND voortgezet. Belangrijke groeipijlers zijn verdere internationale expansie door het openen van nieuwe logistieke hubs wereldwijd en het investeren in apparatuur en innovatie. Dit stelt WIND in staat haar klanten steeds beter en lokaler te bedienen in deze snelgroeiende markt. Hiermee zal WIND haar positie als wereldwijd marktleider verder versterken.

Tom Nooij, CEO WIND Subsea Cable Services: “WIND heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een wereldspeler in de nichemarkt van kabellogistiek en aanverwante services. Met Bolster hebben wij een langetermijnpartner gevonden, waarbij we de bedrijfscultuur en filosofie kunnen behouden, en die ons de mogelijkheid geeft om door te groeien in deze snelgroeiende markt.”

Michiel van Wissen, Partner & CFO bij Bolster Investment Partners: “Wij zijn erg verheugd om als nieuwe partner het team van WIND te mogen ondersteunen bij de verdere expansie van dit prachtige bedrijf en zodoende een bijdrage te leveren aan de energietransitie. Als wereldwijd marktleider in een internationale nichemarkt past WIND naadloos binnen de investeringsfilosofie van Bolster. WIND is uitstekend gepositioneerd om haar marktpositie de komende jaren verder uit te breiden in de snelgroeiende offshore windindustrie. Wij kijken uit naar de samenwerking met het team van WIND.”


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
WIND Subsea Cable Services
Tom Nooij: +31 72 519 3250

Bolster Investment Partners
Michiel van Wissen: +31 20 226 3088

Over WIND Subsea Cable Services
WIND is wereldwijd marktleider op het gebied van de transport, handling, opslag en recovery van onderzeese offshore kabels, voor met name de energie- en telecomsector. Met logistieke hubs en lokale teams in havens in Europa, Azië en Noord-Amerika kan WIND haar gerenommeerde klanten snel en adequaat bedienen. WIND levert door haar activiteiten in de bouw van offshore windmolenparken een substantiële bijdragen bij de energietransitie en een duurzame toekomst. Er zijn ca. 60 vaste medewerkers en ruim 130 “cable crew” werkzaam bij WIND. WIND realiseerde in 2022 een omzet van ruim € 41 mln.

Over Bolster Investment Partners
Bolster Investment Partners is een lange termijn investeerder gespecialiseerd in samenwerkingen met DGA- en familiebedrijven. Deze samenwerkingsverbanden zijn zowel vanuit minderheids- als vanuit meerderheidsbelangen. Bolster investeert in buitengewone Nederlandse ondernemingen met een scherpe focus en een bewezen business model. Bolster ondersteunt ondernemers in het realiseren van het volledige potentieel van hun onderneming, door als gelijkwaardige partners het verschil te maken. Sinds 1982 heeft Bolster als investeringsmaatschappij met meer dan 100 ondernemingen succesvol samengewerkt.