Bolster verwerft minderheidsbelang in Infoplaza

Investering faciliteert overname van Weeronline waarmee het nummer één weerplatform in de Benelux wordt gecreëerd 

Bolster Investment Partners (“Bolster”) verwerft een 42,5% belang in Infoplaza, aanbieder van weersverwachtingen en gerelateerde content via verschillende media en platforms, waaronder Buienalarm en Weerplaza. Met de investering van Bolster in Infoplaza wordt gelijktijdig door Infoplaza Weeronline overgenomen. Met het samengaan van Infoplaza en Weeronline ontstaat het grootste weerplatform van de Benelux.

Infoplaza, opgericht in 2008 door Menno Bom en René Westening, biedt meteorologische informatie en analyses op basis van toonaangevende technologieën, waarbij gebruiksgemak centraal staat. Deze informatie wordt via bekende websites en apps zoals Weerplaza en Buienalarm aangeboden aan consumenten in Nederland en België. Daarnaast biedt Infoplaza op maat gemaakte toepassingen voor bedrijven en organisaties actief in onder meer de olie- en gassector, bouwsector, openbaar vervoer en evenementen. Tevens is Infoplaza partner van verschillende media, waaronder DPG Media, Telegraaf Media Groep en NOS.

Weeronline, opgericht in 1995 door Gerrit Hiemstra, richt zich met haar weersverwachtingen en weergerelateerde content via websites en apps op consumenten in Nederland en België. Daarnaast heeft Weeronline samenwerkingen met verschillende media, waaronder het Nederlandse persbureau ANP. Sinds 2012 was Weeronline onderdeel van het Duitse beursgenoteerde HolidayCheck Group AG.

Met de overname van Weeronline door Infoplaza wordt het grootste weerplatform van de Benelux gecreëerd. Gezamenlijk informeert het platform meer dan 10 miljoen unieke bezoekers per maand via de sites en apps en wordt circa 85% van de Nederlandse media voorzien van weersinformatie. Met de gecombineerde ontwikkelkracht en het benutten van de complementaire kennis zal het fusiebedrijf in staat zijn haar marktleidende positie verder te versterken.

Menno Bom, medeoprichter en DGA van Infoplaza: “We zijn blij Bolster als lange termijn investeerder te mogen verwelkomen. Hun expertise en netwerk zijn van grote waarde geweest bij het tot stand brengen van de overname van Weeronline. Met Bolster als minderheidsaandeelhouder verkeren wij in de optimale positie om als ondernemers de koers te blijven bepalen en onze ambities te verwezenlijken, met alle ondersteuning in kennis, kapitaal en kunde van een betrokken aandeelhouder.”

René Westening, medeoprichter en DGA van Infoplaza, vult aan: “De overname van Weeronline is een belangrijke strategische stap in het verwezenlijken van onze ambities. Onze platforms vereisen continue doorontwikkeling die we gezamenlijk kunnen accelereren. Bovendien kunnen we wederzijds profiteren van elkaars specifieke expertise. Weeronline is een sterk merk met een gebruikersvriendelijke site en heldere apps. Infoplaza beschikt over geavanceerde weertechnologie. Door dat goed met elkaar te verbinden worden onze platforms nog krachtiger en aantrekkelijker.”

Mark van Rijn, partner bij Bolster, licht verder toe: “Dankzij de goede klik die er vanaf het eerste moment was en door open en transparant te communiceren hebben we deze dubbele transactie in deze bijzondere tijd tot stand kunnen brengen. De logica van het combineren van deze twee onderscheidende bedrijven was voor alle partijen direct duidelijk. Daarnaast verwachten we dat de vraag naar accurate weersverwachtingen en adviezen verder zal toenemen. Infoplaza weet die te vertalen in krachtige tools die cruciaal zijn voor de bedrijfsvoering van organisaties waar de impact van weersverwachtingen groot is, zoals bijvoorbeeld ProRail of Mojo Concerts. Met onze lange termijn investeringshorizon en focus op marktleiders in een aantrekkelijke niche is dit een investering die perfect bij ons past!”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Bolster Investment Partners
Mark van Rijn: +31 20 226 3088

Infoplaza
Menno Bom: + 31 85 210 3008

Over Infoplaza
Infoplaza is één van de grootste all-round meteorologische dienstverleners voor media, consumenten, overheden en bedrijven. Infoplaza opereert onder verschillende merken zoals Weerplaza, Buienalarm en Infoplaza Marine Weather. De onderneming levert de weersverwachtingen aan bijvoorbeeld De Telegraaf, AD, NOS, de Volkskrant en Nu.nl. Daarnaast verzorgt Infoplaza weersverwachtingen voor tal van bedrijven en overheidsinstanties wereldwijd, actief in verschillende sectoren zoals de bouw-, landbouw-, olie en gas-, evenementen- en transportsector. Bij Infoplaza zijn meer dan 70 medewerkers actief op het hoofdkantoor in Houten en op de vestiging in Atyrau, Kazachstan.

Over Weeronline
Weeronline is het persoonlijke online weerplatform van Nederland en België. Weeronline zorgt iedere dag, op elk moment en overal ter wereld voor een actuele weersverwachting. Maandelijks worden de site en apps miljoenen keren bezocht. Met een weersverwachting voor elke locatie ter wereld, weercijfers, een buienradar, waarschuwingen, weernieuws én een 14-daagse verwachting is Weeronline het meest complete weerplatform van Nederland. Bij Weeronline zijn meer dan 25 medewerkers actief op het hoofdkantoor in Amsterdam.

Over Bolster Investment Partners
Bolster Investment Partners is een lange termijn investeerder gespecialiseerd in minderheidsbelangen. Bolster investeert in buitengewone Nederlandse ondernemingen met een scherpe focus en een bewezen businessmodel. Bolster ondersteunt ondernemers in het realiseren van het volledige potentieel van hun onderneming.

Bolster heeft een bewezen trackrecord; sinds 1982 is met meer dan 100 ondernemingen succesvol samengewerkt. Tot eind 2017 opererend onder de vlag van Van Lanschot Participaties, waarna het team is verzelfstandigd en verder is gegaan onder de naam Bolster Investment Partners.