Bolster verwerft minderheidsbelang in BTG

Bolster Investment Partners verwerft een 40% belang in BTG te Oud-Beijerland. BTG Positioning Systems is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling en productie van positioneringssystemen voor (semi) geautomatiseerde containerhavens. Bolster zal BTG ondersteunen in het realiseren van haar lange termijn groeiambitie en de verdere professionalisering van de organisatie.

BTG Positioning Systems is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en installeren van positioneringssystemen voor kranen en voertuigen in (semi) geautomatiseerde containerhavens. De positioneringssystemen werken op basis van unieke transpondertechnologie en infraroodtechnologie waardoor de positiebepaling van kranen en voertuigen met een ongeëvenaarde precisie en betrouwbaarheid kan worden gemeten.

Begin jaren ‘90 begon de haven van Rotterdam met het automatiseren van de containerhaven Europe Container Terminals (ECT), waar onbemande portaalkranen en automatisch geleide voertuigen werden geïntroduceerd. ECT is daarmee de eerste containerterminal ter wereld die de volledige container handling heeft geautomatiseerd. BTG heeft hierin een belangrijke rol gespeeld door het ontwikkelen van de positioneringssystemen voor kranen en voertuigen. Gedreven door een toenemende vraag naar het automatiseren van containerhavens wereldwijd, is BTG zich volledig gaan toeleggen op het ontwikkelen en produceren van positioneringssystemen. Inmiddels is de betrouwbare en doeltreffende technologie van BTG al jarenlang de standaard voor de automatisering van kranen en voertuigen in containerhavens. Tot op heden zijn de producten van BTG wereldwijd geplaatst in ruim 100 containerhavens, verdeeld over 38 landen.

De participatie van Bolster komt voort uit de wens van BTG om de aandeelhoudersbasis te verbreden en de groeiambitie te verwezenlijken. De huidige succesvolle strategie van BTG wordt voortgezet met als doel de technologische voorsprong te behouden en uit te bouwen, aangevuld met verschillende groei- en professionaliseringsinitiatieven.

Diek Neurdenburg, Daan Potters en Jerry Diepenbach, DGA’s BTG: “BTG heeft op eigenzinnige wijze een stevige groei doorgemaakt. Met Bolster hebben we een lange termijn partner gevonden waarbij de filosofie en cultuur van ons bedrijf behouden zullen blijven en waarbij de expertise van Bolster zal bijdragen aan een gezonde verdere ontwikkeling van onze onderneming.”

Joost Bakhuizen, partner bij Bolster Investment Partners: “BTG Positioning Systems is marktleider in een wereldwijde nichemarkt en past daarmee uitstekend in onze investeringsfilosofie. BTG heeft een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt door zich te specialiseren in positioneringssystemen voor kranen en voertuigen in containerhavens. De doeltreffende technologie is al jarenlang de standaard in de sector en bewezen door een trackrecord van sterke groei. We kijken uit naar de samenwerking met het team van BTG om de internationale groeikansen te realiseren.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Bolster Investment Partners
Joost Bakhuizen: +31 20 226 3088

Over BTG
BTG, gevestigd te Oud-Beijerland, is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en installeren van positioneringssystemen voor de automatisering van containerhavens. BTG beheerst de hele waardeketen van de interne ontwikkeling van hardware en software tot de productie, assemblage, verkoop en installatie van de positioneringssystemen. Hierdoor heeft BTG alle kennis en kritische componenten zelf in huis.

BTG heeft 23 FTE in dienst waarvan de helft actief in R&D. De onderneming heeft naast het hoofdkantoor in Oud-Beijerland ook een productielocatie in Spanje en een verkoopkantoor in China.

Over Bolster investment Partners
Bolster Investment Partners is een lange-termijninvesteerder gespecialiseerd in minderheidsbelangen. Bolster investeert in buitengewone Nederlandse ondernemingen met een scherpe focus en een bewezen businessmodel. Bolster ondersteunt ondernemers in het realiseren van het volledige potentieel van hun onderneming.

Het team van Bolster Investment Partners is in 2017 verzelfstandigd vanuit Van Lanschot Kempen NV, waar het Van Lanschot Participaties runde. De drie partners van Bolster werken al meer dan tien jaar samen. Het Bolster team heeft zich verder doorontwikkeld tot een betrokken en ingespeeld team van dertien professionals. Bolster heeft een bewezen trackrecord; sinds 1982 is met meer dan 100 ondernemingen succesvol samengewerkt.