Bolster verwerft meerderheidsbelang in Snoeks

Bolster Investment Partners heeft een meerderheidsbelang verworven in Snoeks Automotive. Snoeks ontwikkelt interieurconcepten voor lichte bedrijfswagens. De door Snoeks ontwikkelde concepten maken de bedrijfswagens breder inzetbaar. Binnen het segment van de dubbele cabines is Snoeks zelfs Europees marktleider. Deze investering helpt Snoeks om de autonome en acquisitieve groeiambities als ook de verdere internationale expansie te realiseren. Snoeks is met zeven vestigingen wereldwijd actief in meer dan 50 landen en heeft meer dan 500 medewerkers.

Autofabrikanten gebruiken de door Snoeks ontworpen producten om functionaliteit, veiligheid en comfort toe te voegen aan het basismodel. Zo vergroot de fabrikant de inzetbaarheid van bedrijfswagens. De interieurconcepten van Snoeks worden wereldwijd in meer dan 80.000 bedrijfswagens per jaar ingebouwd. Het team van interieurconceptspecialisten van Snoeks blijft voortdurend op zoek naar innovaties. Zo is recent de FlexCab op de markt gebracht; een 3-zitsbank en scheidingswand ineen die eenvoudig naar voren kan worden geklapt waardoor de berijder kan kiezen voor een grotere laadruimte of ruimte voor meer passagiers. De FlexCab is door de markt met enthousiasme ontvangen omdat het bedrijfsauto’s op een handzame manier veel breder inzetbaar maakt.

Snoeks coördineert de wereldwijde operaties vanuit het innovatiecentrum in Nieuw-Vennep. In Nieuw-Vennep zijn onder meer de R&D- en homologatieteams en het testcentrum gevestigd. In de productiefaciliteit in Litvinov, Tsjechië vindt de stoelenproductie voor de dubbele cabines plaats en in de assemblagelocatie in Krupka, Tsjechië worden de interieurconcepten voorgemonteerd tot een pre-assemblage kit. Deze kits worden vervolgens uitgeleverd aan het wereldwijde klantennetwerk van autofabrikanten en distributeurs. Deze plug-and-play aanpak maakt de concepten van Snoeks uniek.

Ron Snoeks, algemeen directeur en mede-eigenaar van Snoeks Automotive: “De groeiambitie van Snoeks is groot. Met Bolster, als lange termijn investeerder, is een partner gevonden voor continuïteit en expertise waarbij de zelfstandigheid en cultuur van Snoeks behouden zal blijven. Wij kijken ernaar uit om samen de toekomstplannen van Snoeks te realiseren.”

Mark van Rijn, partner bij Bolster Investment Partners: “Door zich te specialiseren in interieurconcepten heeft Snoeks Automotive onder leiding van een sterk managementteam een indrukwekkende groei doorgemaakt. Met deze scherpe focus heeft Snoeks een unieke positie in de waardeketen verworven en zijn zij als enige in staat om een volledig interieurconcept kant-en-klaar aan te bieden aan zeer veeleisende klanten. Snoeks is een klassiek voorbeeld van een sterke marktleider in een internationale nichemarkt waar wij graag in investeren. Wij verheugen ons dan ook op de verdere samenwerking met het team van Snoeks.”


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Snoeks Automotive
Ron Snoeks: +31 252 629 529

Bolster Investment Partners
Mark van Rijn: +31 20 226 3088


Over Snoeks Automotive
Snoeks is een familiebedrijf met meer dan 60 jaar ervaring in het produceren van interieurmodificatie oplossingen. Snoeks levert haar producten aan bestelwagenfabrikanten en is Europees marktleider binnen het segment van de dubbele cabines. De groep is met zeven vestigingen wereldwijd actief in meer dan 50 landen en heeft meer dan 500 medewerkers.

Over Bolster investment Partners
Bolster Investment Partners is een lange termijn investeerder gespecialiseerd in samenwerkingen met DGA- en familiebedrijven. Deze samenwerkingsverbanden zijn zowel vanuit minderheids- als vanuit meerderheidsbelangen. Bolster investeert in buitengewone Nederlandse ondernemingen met een scherpe focus en een bewezen business model. Door als gelijkwaardige partners het verschil te maken  ondersteunt Bolster ondernemers in het realiseren van het volledige potentieel van hun onderneming. Sinds 1982 heeft Bolster als investeringsmaatschappij met meer dan 100 ondernemingen succesvol samengewerkt.