Bolster verwerft minderheidsbelang in Oceanwide Expeditions

De gespecialiseerde marktleider in expeditiecruises naar de poolgebieden

Amsterdam, 17 december 2020, Bolster Investment Partners verwerft een minderheidsbelang van 25% in Oceanwide Expeditions, de gespecialiseerde marktleider in expeditiecruises naar Antarctica en het Noordpoolgebied. Bolster zal Oceanwide Expeditions ondersteunen bij het realiseren van haar groeiambities.

Oceanwide Expeditions is in 1993 opgericht door vader en zoon Van Gessel. Sindsdien heeft Oceanwide zich ontwikkeld tot reisspecialist voor kleinschalige avontuurlijke expeditiecruises naar de poolgebieden. In 2019 realiseerde Oceanwide een omzet van € 44 miljoen.

Oceanwide beschikt over vier eigen schepen en het vijfde schip komt in september 2021 in de vaart. Met het aanbod van themareizen en veelzijdige outdoor activiteiten in combinatie met aandacht voor duurzaamheid en behoud van de natuurgebieden heeft Oceanwide reeds vijf keer de award voor World’s Leading Polar Expedition Operator gewonnen. De schepen worden naast het gebruik voor cruises voor natuurliefhebbers en ter educatie, ook ingezet voor wetenschappelijk onderzoek.

De participatie van Bolster komt voort uit de wens van Oceanwide om de aandeelhoudersbasis te verbreden, haar financiële slagkracht te vergroten en de groei te versnellen.

Michel van Gessel, CEO van Oceanwide Expeditions licht toe: “Wij zijn een echte specialist die een unieke beleving aanbiedt. Dit is hét segment in de reisbranche dat nog altijd groeit en het perspectief voor ons type reizen blijft onveranderd sterk. Met ons rijke en specialistische aanbod aan outdoor activiteiten, waarin we jarenlange kennis en ervaring hebben opgebouwd, zijn we duidelijk een onderscheidende speler. Onze eigen vloot biedt ons flexibiliteit, juist ook in deze tijd, waardoor wij onze kosten goed kunnen beheersen. Met onze sterke marktpositie, solide financiële balans en de steun van Bolster als gecommitteerde aandeelhouder die onze visie deelt, staat niets ons in de weg om ons succes voort te zetten.”

Mark van Rijn, partner bij Bolster Investment Partners licht toe: “Oceanwide is een perfect voorbeeld van een buitengewone onderneming met een marktleidende positie in een niche waar wij graag in investeren. Wij zijn al jaren in contact met Oceanwide en hebben ontzettend veel bewondering voor hoe de onderneming wordt geleid en hoe zij met passie, kennis en jarenlange ervaring een unieke propositie hebben opgebouwd. We zijn dan ook verheugd dat onze rol en benadering perfect past bij de wens die nu voorligt en wij kijken er dan ook naar uit samen met Oceanwide het avontuur verder aan te gaan!”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Oceanwide Expeditions
Michel van Gessel: info@oceanwide-expeditions.com

Bolster Investment Partners
Mark van Rijn: +31 20 226 3088

Over Oceanwide Expeditions
Oceanwide Expeditions is een reisspecialist voor kleinschalige avontuurlijke expeditiecruises naar Antarctica en de Noordpool. Daarnaast zet Oceanwide Expeditions haar schepen in voor wetenschappelijk onderzoek. Oceanwide Expeditions, opgericht in 1993 en gevestigd in Vlissingen, beschikt over vier eigen schepen en een vijfde in aanbouw, heeft 29 medewerkers in dienst en behaalde in 2019 een omzet van € 44 miljoen.

Over Bolster Investment Partners
Bolster Investment Partners is een lange termijn investeerder gespecialiseerd in minderheidsbelangen. Bolster investeert in buitengewone Nederlandse ondernemingen met een scherpe focus en een bewezen businessmodel. Bolster ondersteunt ondernemers in het realiseren van het volledige potentieel van hun onderneming.

Bolster heeft een bewezen trackrecord; sinds 1982 is met meer dan 100 ondernemingen succesvol samengewerkt. Tot eind 2017 opererend onder de vlag van Van Lanschot Participaties, waarna het team is verzelfstandigd en verder is gegaan onder de naam Bolster Investment Partners.