Bolster verwerft een meerderheidsbelang in SelektHuis

Bolster Investment Partners verwerft een meerderheidsbelang in SelektHuis. SelektHuis is gespecialiseerd in particuliere vrijstaande woningbouw op vrije kavels. Het bedrijf is uitgegroeid tot een toonaangevende speler in haar niche en heeft zes vestigingen en een eigen prefab productielocatie. Bolster zal SelektHuis ondersteunen bij het realiseren van haar groeiambities en verdere professionalisering van de organisatie.

SelektHuis is in 1989 opgericht als onderdeel van de Nieuwenhuis Groep. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen, prefabriceren en bouwen van particuliere vrijstaande woningen op vrije kavels. De propositie van SelektHuis richt zich op het bouwen van een droomhuis naar de wensen van een klant. De klant wordt daarbij volledig ontzorgd in het bouwtraject van eerste ontwerp tot oplevering. Alle woningen worden duurzaam en energie-efficiënt gebouwd door toepassing van de nieuwste isolatiematerialen, een warmtepomp en zonnepanelen. SelektHuis levert hierdoor een bijdrage aan het verder verduurzamen van de woningbouw.

SelektHuis kent een sterke lokale aanwezigheid met zes vestigingen in Nederland. Het hoofdkantoor en de prefabfabriek van SelektHuis zijn gevestigd in Rijssen. In Rijssen produceert het bedrijf onder meer daken, frames, dakkapellen, binnenwanden en goten. Door prefabricage te combineren met in grote mate uitontwikkelde basismodellen is het bouwproces efficiënter en duurzamer dan reguliere bouw. Op deze manier worden er kortere bouwtijden gerealiseerd tegen lagere kosten en bovendien van een hogere kwaliteit.

Met Bolster als partner wordt de succesvolle strategie van SelektHuis voortgezet. Naast het verder uitbreiden van de landelijke dekking zet de organisatie de komende jaren nadrukkelijk in op uitbreiding van prefabricage en de verdere optimalisatie van operationele processen. Investeringen zijn gericht op de doorontwikkeling van de specialisatie van SelektHuis, het samenspel tussen enerzijds maatwerk voor de klant en anderzijds standaardisatie van het bouwproces.

Berend Nieuwenhuis, DGA Nieuwenhuis Groep: “In het kader van de opvolging van het familiebedrijf zijn wij op zoek gegaan naar een partner die de toekomst van de organisatie optimaal borgt. In Bolster vinden wij een partij waarvan de visie aansluit bij onze eigen langetermijnvisie. Bovendien is Bolster in staat om het “SelektHuis concept” verder te ontwikkelen en te verbeteren. Wij kunnen meer op afstand betrokken blijven in een adviserende rol.”

Luuk Nijman, Commercieel directeur SelektHuis: “Samen met Fred Mol en Gerard Gierveld als directie, zie ik veel kansen om de unieke marktpositie van SelektHuis de komende jaren door te ontwikkelen. Wij zijn ervan overtuigd dat we met de ondersteuning van Bolster de groeikansen versneld kunnen realiseren en SelektHuis naar het volgende niveau kunnen brengen.”

Michiel van Wissen, Partner bij Bolster Investment Partners: “De markt voor vrije kavel woningbouw is een aantrekkelijke niche met mooie groeikansen. SelektHuis is één van de leidende spelers in deze markt met een uitstekende reputatie, merknaam en marktpositie. Onze lange termijn investeringshorizon stelt ons in staat om door conjuncturen heen te kijken en verder te bouwen aan de onderneming. Wij kijken ernaar uit om, in nauwe samenwerking met de familie Nieuwenhuis, het team van SelektHuis te ondersteunen in deze nieuwe fase van de onderneming”

Deze transactie is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
SelektHuis
Luuk Nijman: +31 54 853 7813

Bolster Investment Partners
Michiel van Wissen: +31 20 226 3088

Over SelektHuis
SelektHuis, onderdeel van de Nieuwenhuis Groep, is gespecialiseerd in particuliere vrijstaande woningbouw op vrije kavels. SelektHuis richt zich op het bouwen van een droomhuis naar de wensen van een klant, waarbij de klant volledig wordt ontzorgd van eerste ontwerp tot oplevering. SelektHuis combineert hierbij modulaire traditionele bouw met prefabproductie van o.a. kappen, houtskeletbouw wanden, kozijnen en dakkapellen. SelektHuis is landelijk actief middels vestigingen in Rijssen, Sneek, Hedel, Amersfoort, Moordrecht en Tholen. Er zijn ca. 250 FTE werkzaam bij SelektHuis en in 2021 werd een omzet van € 79 mln gerealiseerd.

Over Bolster Investment Partners
Bolster Investment Partners is een lange termijn investeerder gespecialiseerd in samenwerkingen met DGA- en familiebedrijven. Deze samenwerkingsverbanden zijn zowel vanuit minderheids- als vanuit meerderheidsbelangen. Bolster investeert in buitengewone Nederlandse ondernemingen met een scherpe focus en een bewezen business model. Bolster ondersteunt ondernemers in het realiseren van het volledige potentieel van hun onderneming, door als gelijkwaardige partners het verschil te maken. Sinds 1982 heeft Bolster als investeringsmaatschappij met meer dan 100 ondernemingen succesvol samengewerkt.