Bolster verkoopt Holonite aan BUVA

Bolster Investment Partners en medeaandeelhouders verkopen na 8 jaar aandeelhouderschap Holonite aan BUVA homecare systemen. Door de krachten van de twee bedrijven te bundelen wordt een marktleider op de Nederlandse markt van dorpels gecreëerd.

Van Lanschot Participaties, de voorloper van Bolster, verwierf in 2013 een meerderheidsbelang in Holonite, een leidende speler in duurzame en hoogwaardige composietstenen afbouwelementen binnen de bouw en de kozijnindustrie. Mede door de overname van concurrent Anda Kunststeen in 2019 heeft Holonite haar positie op de Nederlandse markt de afgelopen jaren verder versterkt.

Vanwege de kracht van beide merken zullen BUVA en Holonite zelfstandig naast elkaar blijven opereren. Naast het versterken van de marktpositie, zijn er voor BUVA en Holonite meerdere synergievoordelen te behalen op het gebied van productie, inkoop, verkoop en productontwikkeling.

Paul Konings, algemeen directeur van Holonite: “Wij danken Bolster Investment Partners voor de constructieve samenwerking in de afgelopen jaren, en kijken uit naar het realiseren van onze plannen voor de komende jaren samen met BUVA”.

Michiel van Wissen, partner bij Bolster Investment Partners: “Wij zijn ervan overtuigd dat we met Buva de ideale partner voor Holonite gevonden hebben om haar marktleidende positie verder uit te bouwen. Wij kijken terug op een zeer prettige samenwerking met Paul Konings, de rest van het Holonite team en de Raad van Commissarissen”.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Holonite
Paul Konings +31 6 26 13 25 25

Bolster Investment Partners
Michiel van Wissen +31 6 12 63 92 20

Over Holonite
Sinds 1969 is Holonite dé naam op het gebied van composietsteen in Nederland. Als producent en distributeur van onder andere dorpels, vensterbanken, raamdorpels en muurafdekkers vervaardigd uit composietsteen heeft Holonite binnen de bouw en de kozijnindustrie een leidende positie verworven.

Holonite producten zijn duurzaam en Cradle to Cradle gecertificeerd. Bij Holonite in Tholen zijn 71 mensen werkzaam.

Over Bolster Investment Partners
Bolster Investment Partners is een lange termijn investeerder gespecialiseerd in minderheidsbelangen. Bolster investeert in buitengewone Nederlandse ondernemingen met een scherpe focus en een bewezen businessmodel. Bolster ondersteunt ondernemers in het realiseren van het volledige potentieel van hun onderneming, door als gelijkwaardige partners het verschil te maken. Sinds 1982 heeft Bolster als investeringsmaatschappij met meer dan 100 ondernemingen succesvol samengewerkt.