Bolster verkoopt haar belang in Market Food Group

Bolster Investment Partners verkoopt haar belang in Market Food Group. Market Food Group, bekend als bakkerij achter de formules ’t Stoepje en Le Perron, bundelt haar krachten met de bakkerijen Faber uit Hoogeveen en Smithuis uit Oldenzaal en gaat gezamenlijk verder als één bakkerij-groep met een nieuwe aandeelhoudersbasis.

Bolster verwierf in 2016 een belang in Market Food Group. Market Food Group is een groep van formules en bakkerijen die zich richt op het ontwikkelen, produceren en leveren van brood- en banketproducten aan zowel de eigen franchiseformules ’t Stoepje en Le Perron als aan retail-, food service- en exportklanten. Met 115 franchisenemers zijn de formules van Market Food Group present op meer dan 600 markten door heel Nederland en op diverse vaste locaties.

Door de krachten te bundelen met Faber en Smithuis ontstaat een bakkerijgroep met vier productielocaties en vijf distributiecentra met ruim 260 medewerkers in dienst. Als groep ontstaat er een groter platform voor de specialiteiten van MFG. Daarnaast kunnen de productie- en logistieke capaciteiten van Faber en Smithuis in de toekomst breder worden ingezet.

Na een succesvolle samenwerking, waarin Bolster de onderneming actief heeft ondersteund in haar groeistrategie, neemt Bolster na ruim 6 jaar afscheid van Market Food Group. In deze periode heeft de onderneming haar marktpositie versterkt, is de Stoepje 2.0 formule succesvol uitgerold en heeft de overname van Rongen Marktbakkers plaatsgevonden. Bovendien is Market Food Group sterk gegroeid als leverancier van online retailers (maaltijdboxen).

Sjacco Nel (CEO Market Food Group): “Ik wil Bolster hartelijk bedanken voor de plezierige samenwerking en de waardevolle ondersteuning in de afgelopen jaren. Naast investeerder en aandeelhouder heeft Bolster mij al die jaren ook als echte partner bijgestaan in de ontwikkeling van Market Food Group. Door die inbreng is MFG nu klaar voor de volgende stap in haar ontwikkeling.”

Joost Bakhuizen (Partner Bolster): “Wij hebben de afgelopen jaren met veel plezier samengewerkt met Sjacco en zijn team. Het samengaan met Faber en Smithuis is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Market Food Group en wij wensen de groep dan ook alle goeds voor de toekomst!”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Sjacco Nel
CEO Market Food Group
+31 33 299 3333

Joost Bakhuizen
Partner Bolster Investment Partners
+31 20 226 3088

Over Market Food Group
MFG is een flexibel ingerichte specialiteitenbakkerij met ca. 180 werknemers in dienst en levert met name ambachtelijke, gezonde, duurzame en suikervrije producten aan zowel zakelijke klanten als consumenten. Naast het huidige assortiment is MFG voortdurend bezig om nieuwe innovatieve producten en formuleconcepten te ontwikkelen, zoals glutenvrije broden, low-carb en cholesterolverlagend brood. Zie https://marketfoodgroup.nl/ voor meer achtergrond.

Over Bolster Investment Partners
Bolster Investment Partners is een lange termijn investeerder gespecialiseerd in minderheidsbelangen. Bolster investeert in buitengewone Nederlandse ondernemingen met een scherpe focus en een bewezen businessmodel. Bolster ondersteunt ondernemers in het realiseren van het volledige potentieel van hun onderneming, door als gelijkwaardige partners het verschil te maken. Bolster heeft sinds 1982 met meer dan 100 ondernemingen succesvol samengewerkt. Tot eind 2017 opererend onder de vlag van Van Lanschot Participaties, waarna het team is verzelfstandigd en verder is gegaan onder de naam Bolster Investment Partners.