Bolster verkoopt Quint Group aan AWK Group

Bolster Investment Partners verkoopt na ruim 7 jaar haar minderheidsbelang in Quint Group aan het Zwitserse AWK Group. Quint Group vormt door het samengaan met AWK Group en Ginkgo Management Consulting uit Duitsland een internationale adviesgroep voor digitale transformatie.

Van Lanschot Participaties, de voorloper van Bolster, verwierf eind 2013 een minderheidsbelang in Quint Group. De onderneming is in 1992 opgericht en is wereldwijd actief als onafhankelijk consultancybureau met een focus op strategie, (out)sourcing en implementatie van IT-gerelateerde processen bij grote organisaties in diverse industrieën.

Quint is de laatste jaren sterk gegroeid mede door verschillende overnames. In 2018 werd IT-implementatiebureau Paphos Group ingelijfd. Paphos Group ondersteunt klanten met het implementeren van digitale omgevingen en processen, daarbij voortbouwend op bekende platforms als ServiceNow, AppDynamics, Atlassian en Micro Focus. Eind 2020 werd een meerderheidsbelang verworven in Anchormen, een bureau actief in data consulting, data science en data engineering.

Door de krachten te bundelen met AWK Group en Ginkgo Management Consulting ontstaat een internationale adviesgroep voor digitale transformatie met een omzet van meer dan € 175 miljoen en meer dan 800 hooggekwalificeerde medewerkers. De nieuw gevormde adviesgroep heeft kantoren in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Spanje, Luxemburg, Shanghai en Singapore.

De verkoop van Quint na ruim 7 jaar partnership is in lijn met de lange termijn investeringshorizon van Bolster, geënt op duurzame waardecreatie. Gedurende onze betrokkenheid is de onderneming sterk gegroeid in haar kernactiviteiten en is de service portfolio van Quint verder uitgebreid met o.a. Data & AI diensten en met (tooling)platformen voor de digitalisering van bedrijfs- en IT-processen.

De transactie is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Jeroen Raijmakers
Head of Marketing, Quint Group
+31 20 305 3700

Joost Bakhuizen
Partner Bolster Investment Partners
+31 20 226 3088

Over Quint Group
Quint is een internationaal advies- en technologiebedrijf​.​ ​Quint ondersteunt ​organisaties bij het ontwerpen en implementeren van hun digitale transformatie. ​Hierbij versnelt en verankert Quint​ transformaties door mensen, processen, technologie en leiderschap met elkaar te verbinden. Quint richt zich in het bijzonder op digital strategy, data activation, enterprise automation, lean-agile enterprise, sourcing advisory & IT governance, enterprise cloud en platform automation.

Over Bolster Investment Partners
Bolster Investment Partners is een lange termijn investeerder gespecialiseerd in minderheidsbelangen. Bolster investeert in buitengewone Nederlandse ondernemingen met een scherpe focus en een bewezen business model. Bolster ondersteunt ondernemers in het realiseren van het volledige potentieel van hun onderneming, door als gelijkwaardige partners het verschil te maken. Bolster heeft sinds 1982 met meer dan 100 ondernemingen succesvol samengewerkt. Tot eind 2017 opererend onder de vlag van Van Lanschot Participaties, waarna het team is verzelfstandigd en verder is gegaan onder de naam Bolster Investment Partners.