Bolster verkoopt belang in Movares aan Innovus Smart Engineering

Bolster Investment Partners verkoopt na ruim 17 jaar aandeelhouderschap haar belang in Movares aan Innovus Smart Engineering. Door de krachten te bundelen ontstaat één van de grootste onafhankelijke ingenieursbureaus in Nederland, met de ambitie om de meest innovatieve en duurzame ingenieursdiensten met maatschappelijke impact te leveren.

Bolster verwierf in 2006 een minderheidsbelang in  Movares, hét advies- en ingenieursbureau dat slimme adviezen en ontwerpen levert op het gebied van infrastructuur, energie en mobiliteit. Movares is het leidende bureau in alles wat met het spoor te maken heeft. Movares hecht veel waarde aan innovatie: zowel in technisch opzicht als op sociaal gebied voert Movares een vooruitstrevend en vernieuwend beleid.

Innovus is een groep van ingenieursbureaus met een bewezen track-record in de wereld van gebouwde en ruimtelijke omgeving. De groep is gevormd door de samenvoeging van Zonneveld Ingenieurs, Ingenieursbureau Ulehake, MUG Ingenieursbureau en softwareontwikkelaar Future Insight. Investeringsmaatschappij Convent Capital is aandeelhouder van de groep.

Met hun specialistische kennis zijn de gecombineerde bedrijven gericht op het oplossen van complexe maatschappelijke uitdagingen. Het bundelen van krachten leidt tot een significante schaalvergroting waardoor zij nog beter in staat zal zijn een bijdrage te leveren aan de grote projecten die in de komende jaren moeten worden gerealiseerd voor een leefbaar, bereikbaar en duurzaam Nederland. De transactie is ter goedkeuring voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Robert Claasen, CEO Movares: “Het samengaan met Innovus Smart Engineering is een volgende stap in de ontwikkeling van Movares. De kennis en competenties binnen de groep zijn zeer complementair, waardoor wij nog beter in staat zullen zijn om de grote maatschappelijke vraagstukken op het gebied van duurzaamheid, leefbaarheid en bereikbaarheid van a tot z aan te pakken. Wij passen uitstekend bij elkaar, met de liefde voor het vak als verbindende factor. De verdergaande digitalisering zal onze professionals de ruimte geven zich verder te verdiepen en in staat stellen echt te excelleren.”

Erik van Schie, CFO Movares: “Bolster is de afgelopen 17 jaar een belangrijke en stabiele aandeelhouder voor Movares geweest. In die rol manifesteerde Bolster zich als betrokken partner die constructief meedenkt en actief ondersteunt waar gewenst. We kijken terug op een plezierige en succesvolle samenwerking!”

Joost Bakhuizen, Managing Partner bij Bolster: “We zijn trots dat we 17 jaar aandeelhouder van Movares mochten zijn. Tijdens ons aandeelhouderschap heeft Movares voortgebouwd op haar leidende positie in de spoormarkt en zich succesvol verbreed naar aanpalende sectoren. We zijn ervan overtuigd dat we met Innovus Smart Engineering de ideale partner voor Movares hebben gevonden om haar marktpositie als toonaangevend advies- en ingenieursbureau verder uit te bouwen. We kijken terug op een zeer prettige samenwerking met alle betrokkenen en wensen Movares en Innovus alle goeds voor de toekomst!”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Bolster Investment Partners
Joost Bakhuizen: +31 (0) 20 226 30 88


Over Movares
Bij Movares werken zo’n 800 adviseurs en ingenieurs iedere dag aan een leefbaar, bereikbaar en duurzaam Nederland. We lossen vraagstukken op rondom rail, infrastructuur, mobiliteit en energie. Innovaties en nieuwe manieren van samenwerken zien wij hiervoor als sleutel. Zo bouwen we samen met onze opdrachtgevers, partners en kennisinstituten aan een toekomstbestendig land. Voor meer informatie zie www.movares.nl.

Over Bolster Investment Partners
Bolster Investment Partners is een flexibele, lange termijn investeerder. Wij zijn gespecialiseerd in samenwerkingen met DGA- en familiebedrijven middels minderheids- en meerderheidsbelangen. Bolster investeert in buitengewone Nederlandse ondernemingen met een scherpe focus en een bewezen business model. Bolster ondersteunt ondernemers bij het realiseren van het volledige potentieel van hun onderneming. Door als gelijkwaardige partners het verschil te maken. Sinds 1982 hebben Bolster en haar voorloper Van Lanschot Kempen Participaties succesvol samengewerkt met meer dan 100 ondernemingen.