Bolster verkoopt belang in Gerco Brandpreventie aan Unica

Bolster Investment Partners verkoopt na 11 jaar haar aandelenbelang in Fire Safety Holding, het moederbedrijf van onder andere Gerco Brandpreventie en Applicom Brandpreventie, aan technisch dienstverlener Unica. Door de krachten te bundelen met Unica ontstaat de marktleider op het gebied van zowel actieve als passieve brandveiligheid in Nederland.

Van Lanschot Participaties, de voorloper van Bolster, verwierf in 2010 een aanzienlijk minderheidsbelang in Gerco, de marktleider op het gebied van passieve brandveiligheid in Nederland. Mede door de overname van concurrent Applicom, de transformatie van een product- naar een multidisciplinair service georiënteerd bedrijf en een sterke focus op automatisering heeft de groep haar positie als marktleider in Nederland de afgelopen jaren verder versterkt. Om de groei te versnellen is er een projectorganisatie ingericht die complexe bouwkundige projecten op het gebied van brandveiligheid als hoofdaannemer uitvoert.

Door de krachten te bundelen met Unica is de groep in staat om een totaaloplossing op het gebied van zowel actieve als passieve brandveiligheid aan te bieden voor de meest veeleisende en toonaangevende klanten en gebouwen in Nederland. Gerco en Applicom worden onderdeel van het cluster Unica Fire Safety, waarin alle gespecialiseerde kennis op het gebied van brandveiligheid gebundeld is.

De verkoop van Gerco na elf jaar partnership is in lijn met de lange termijn investeringshorizon van Bolster, geënt op duurzame waardecreatie, waarin de onderneming actief is ondersteund in haar groeistrategie.

Hans Nijssen, algemeen directeur van Gerco Brandpreventie, zegt hierover: “De markt op het gebied van brandveiligheid groeit en er wordt steeds meer kennis gevraagd. Het is dan ook een logische stap om de krachten te bundelen met Unica en het dienstenpakket verder uit te breiden. Ik heb altijd prettig samengewerkt met Bolster. Een nuchtere partij die mij altijd heeft ondersteund en de transformatie van ons bedrijf actief heeft begeleid.”

Michiel van Wissen, partner bij Bolster Investment Partners licht toe: “Wij zijn trots dat we ruim 11 jaar aandeelhouder van Gerco mochten zijn. Onze lange termijn focus gaf ons de ruimte om, ondanks enkele uitdagende jaren, de positie van Gerco als onbetwiste marktleider verder te versterken. Wij zijn ervan overtuigd dat Gerco en Applicom met Unica als nieuwe aandeelhouder hun groei verder kunnen versnellen. Wij danken de managementteams en onze medeaandeelhouders voor de uitermate plezierige en professionele samenwerking.”

De transactie is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Gerco Brandpreventie
Hans Nijssen +31 6 53 66 59 42

Bolster Investment Partners
Michiel van Wissen +31 6 12 63 92 20

Over Gerco Brandpreventie
Gerco is samen met haar zusterbedrijf Applicom marktleider op het gebied van brandwerende compartimentering van gebouwen en heeft een landelijke dekking. Gerco heeft als één van de weinige marktpartijen de capaciteit om grote projecten, veelal onder tijdsdruk, uit te voeren. De onderneming heeft een sterke merknaam die staat voor specialisme, kwaliteit en kennis en is bevoegd om de brandveiligheid van een object te certificeren.

Gerco voert grote en kleine projecten uit bij een zeer groot aantal opdrachtgevers, waaronder de Rijksoverheid, lagere overheden, semi-overheidsinstellingen, gebouwbeheerders, aannemers en installatiebedrijven. De onderneming ontzorgt haar klanten volledig, van advies in de ontwerpfase tot uitvoering en registratie van certificeerde oplossingen in een digitaal logboek.

Over Bolster Investment Partners
Bolster Investment Partners is een lange termijn investeerder gespecialiseerd in minderheidsbelangen. Bolster investeert in buitengewone Nederlandse ondernemingen met een scherpe focus en een bewezen business model. Bolster ondersteunt ondernemers in het realiseren van het volledige potentieel van hun onderneming, door als gelijkwaardige partners het verschil te maken. Sinds 1982 heeft Bolster als investeringsmaatschappij met meer dan 100 ondernemingen succesvol samengewerkt.