Bolster neemt meerderheidsbelang in Public Search

Bolster Investment Partners neemt een meerderheidsbelang in Public Search. Public Search is al meer dan 13 jaar dé schakel tussen financiële professionals en opdrachtgevers in het publieke domein. Met het meerderheidsbelang helpt Bolster Investment Partners de stevige groeiambities van het bedrijf te realiseren. Het is de eerste investering uit het recent gelanceerde Bolster fonds II.

“Klein als organisatie maar groot binnen haar niche.” Public Search is marktleider in de zorg en in het onderwijs, wanneer het gaat om bemiddeling van financiële professionals. Zij streeft er naar om deze positie, met behulp van Bolster Investment Partners, ook in het lokaal bestuur te verkrijgen. Zij doen dat door middel van detachering van eigen medewerkers, interim-management van freelancers en werving en selectie. De missie is om het keurmerk van financiële experts in de publieke sector te zijn. Public Search bedient circa 250 unieke opdrachtgevers, waaronder toonaangevende partijen zoals de Gemeente Utrecht, de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Amsterdam UMC.

Public Search is opgericht in 2008 door Wilco Kosters en Cengiz Çetintas. De onderneming groeit met circa 20% per jaar en in 2021 wordt een omzet van ruim €23 miljoen verwacht. De organisatie bestaat op dit moment uit 80 eigen medewerkers en 130 gedetacheerde freelancers. Daarbuiten heeft de organisatie nog een zorgvuldig geselecteerd netwerk van ruim 1.000 ZZP’ers met wie ze geregeld samenwerken. Om de medewerkers te ontwikkelen wordt naast het uitgebreide interne opleidingsprogramma de Public Search Academy ook een Register Controller- of Certified Public Controlling-opleiding aangeboden.

Met Bolster als partner wordt de succesvolle strategie van Public Search voortgezet, aangevuld met verschillende groei- en professionaliseringsinitiatieven. Sinds enkele jaren dragen Wilco en Cengiz hun werkzaamheden over aan de bredere organisatie, de verkoop aan Bolster is dan ook een logische volgende stap. Naast Bolster investeert een aanzienlijk gedeelte van de medewerkers in de onderneming. Dit onderstreept de enorme betrokkenheid.

Mark van Rijn, partner Bolster Investment Partners: ”We zijn enorm blij dat de mensen van Public Search voor Bolster hebben gekozen als partner voor de toekomst. Public Search is een echt mensenbedrijf met zorg voor de medewerkers hoog in het vaandel. Door focus op kwaliteit en specifieke profielen is daarmee een dominante marktpositie opgebouwd in de gekozen beperkt conjunctuurgevoelige sectoren. Dat de medewerkers bovengemiddeld lang aan Public Search zijn verbonden, vertelt ons veel. We kijken er naar uit om samen de organisatie verder te ontwikkelen en te laten groeien.”

Wilco Kosters, DGA Public Search: “We zijn trots op wat we in al die jaren met elkaar hebben opgebouwd en waar Public Search nu staat. Het overdragen van de onderneming is met de grootste zorgvuldigheid gedaan. Naast de persoonlijke klik hebben we dan ook veel vertrouwen in de mensen van Bolster en hun lange termijn aanpak. We laten een gezonde, vitale en getalenteerde organisatie na en vertrouwen erop dat de succesvolle koers samen met alle medewerkers wordt voortgezet.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Bolster Investment Partners
Mark van Rijn: +31 20 226 3088


Over Public Search
Public Search, gevestigd in Hilversum, is sinds 2008 dé schakel tussen financiële professionals en opdrachtgevers in de zorg, het onderwijs en de lokale overheid. Door middel van detachering, interim-management of werving & selectie worden al dan niet tijdelijke behoeftes bij opdrachtgevers ingevuld. De missie hierbij is om te boek te staan als hét keurmerk van business controllers in de publieke sector.

Over Bolster investment Partners
Bolster Investment Partners is een lange-termijninvesteerder gespecialiseerd in minderheidsbelangen. Bolster investeert in buitengewone Nederlandse ondernemingen met een scherpe focus en een bewezen businessmodel. Bolster ondersteunt ondernemers in het realiseren van het volledige potentieel van hun onderneming.

Het team van Bolster Investment Partners is in 2017 verzelfstandigd vanuit Van Lanschot Kempen NV, waar het Van Lanschot Participaties runde. De drie partners van Bolster werken al meer dan tien jaar samen. Het Bolster team heeft zich verder doorontwikkeld tot een betrokken en ingespeeld team van twaalf professionals. Bolster heeft een bewezen trackrecord; sinds 1982 is met meer dan 100 ondernemingen succesvol samengewerkt.