Bolster, Dinnissen en Triott Group bundelen hun krachten

Bolster, Dinnissen en Triott Group vormen vanaf vandaag een strategische alliantie om samen klantwaarde, synergie en focus te realiseren. Bolster Investment Partners en Triott Group, de holding waar Ottevanger Milling Engineers deel van uitmaakt, nemen daartoe een belang in Dinnissen Process Technology. 

Deze stap past in de ambitie van de bedrijven om op een duurzame manier waardecreatie, continuïteit en groei te realiseren. De basis van de alliantie wordt gevormd door een sterke internationale klantenbase in food, feed, pet food, dairy, pharma en chemie. In de alliantie gaan de bedrijven verder samenwerken op het gebied van o.a. klantprojecten, internationale dienstverlening, R&D, innovatie en efficiency.

Voor Dinnissen betekent de alliantie dat het bedrijf haar klantengroep nog beter kan bedienen. Daarbij biedt de samenwerking met de bedrijven van Triott Group de mogelijkheid het aanbod op het gebied van automatiseringsoplossingen, 24/7 support en doseer- en opslagsystemen verder te verruimen.

Voor Triott Group, een familiebedrijf met roots in de mengvoederindustrie, biedt de alliantie de kans om haar positie in de internationale feed markt te bekrachtigen en daarnaast de activiteiten in de food industrie uit te bouwen.

Bolster Investment Partners heeft veel ervaring in het (internationaal) uitbouwen van Nederlandse maakbedrijven en stapt in deze samenwerking als lange termijn investeerder. Bolster zal de alliantie ondersteunen bij het realiseren van de groeiambities met een sterk netwerk en met kennis op het gebied van organisatie, strategie en professionalisering.

Frans Bakker, CCO Dinnissen Process Technology: ‘We staan voor de volgende groeistap van ons bedrijf. Door deze alliantie met Ottevanger en Bolster kunnen we dit realiseren en onze toekomst gezond continueren. We willen onze klanten nog meer internationaal volgen, onze service en 24/7 support versterken. Ottevanger is al jaren een solide speler in de internationale processing industrie. We vullen elkaar heel mooi aan.’

Ernst-Jan Ottevanger, CEO Ottevanger Milling Engineers en Triott Group: ‘Dinnissen is een prachtig bedrijf, gebouwd op waarden die veel overeenkomsten hebben met onze waarden: klantvriendelijk, vooruitstrevend en met oog voor de menselijke maat. Deze alliantie past in onze groeistrategie. We hebben er vertrouwen in dat we onze klanten hiermee nog meer kunnen bieden.’

Joost Bakhuizen, partner Bolster Investment Partners: ‘Dinnissen en de bedrijven van Triott Group zijn buitengewone Nederlandse ondernemingen met sterke internationale marktposities en toonaangevende klanten in feed en food. De bedrijven zijn complementair aan elkaar. Vanuit synergie zien we veel mogelijkheden voor verdere groei. Deze investering past dan ook uitstekend in onze lange termijn strategie.’

Over Dinnissen
Dinnissen Process Technology levert ruim 70 jaar procestechnologische oplossingen voor de food, dairy, feed, petfood en chemische industrie, voor zowel stand-alone machines als complete proceslijnen.

Over Ottevanger
Ottevanger Milling Engineers (opgericht in 1909) is gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van apparatuur en het realiseren van complete installaties voor de graanverwerkende en mengvoederindustrie.

Over Triott Group
De Triott Group bestaat uit zeven productietechnologische bedrijven die wereldwijd werken aan turn-key en stand-alone oplossingen voor de feed en food industrie. De missie is simpel: de samenleving helpen de productie van feed & food zowel wat kwantiteit als kwaliteit betreft te verhogen, op basis van de beste Nederlandse technische kennis en met een ‘can do’-mentaliteit.

Over Bolster Investment Partners
Bolster is een lange-termijninvesteerder gespecialiseerd in minderheidsbelangen en investeert in buitengewone Nederlandse ondernemingen met een scherpe focus en een bewezen business model. Bolster heeft veel ervaring in het verder (internationaal) uitbouwen van maakbedrijven en werkt samen met ondernemers om het volledige potentieel van hun onderneming te realiseren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Ottevanger / Triott Group
Ernst-Jan Ottevanger
ejo@ottevanger.com

Dinnissen
Wouter Kuijpers
w.kuijpers@dinnissen.nl

Bolster Investment Partners
Joost Bakhuizen
joost.bakhuizen@bolsterinvestments.nl