Medsen Apotheken

  • Participatie:
    2009 tot en met 2018
  • Belang:
    72%

Keten van apotheken en magistrale grootbereider Ceban

Medsen Apotheken

Medsen is een keten van ruim 40 apotheken in Nederland en een moderne GMP grootbereidingsapotheek (Ceban). Medsen onderscheidt zich door een aantal innovaties die de apotheek toegankelijker maken. Zo heeft Medsen het bestel- en afhaalproces aanzienlijk vereenvoudigd, onder meer door de inzet van 24-uursmedicijnautomaten en de apotheekapp. Hiermee worden de wachttijden in de apotheek aanzienlijk verkort. Ceban is een grootbereider van ad hoc en voorraad recepturen, en levert aan apotheken, ziekenhuizen en apotheekhoudende huisartsen.

Medsen is in 1998 opgericht als een samenwerkingsverband van apotheken. Bolster heeft de onderneming vanaf 2009 actief ondersteund bij de inrichting en professionalisering van de organisatie, aanscherping van de strategie en uitvoering van een actief buy-and-build beleid. Tijdens onze periode als aandeelhouder is de onderneming aanzienlijk gegroeid en is de marge sterk verbeterd. In 2018 is Medsen Apotheken middels een management buy out verkocht aan Bencis.

Klik hier voor het nieuwsbericht

Bolster investeert in buitengewone Nederlandse ondernemingen met een scherpe focus en een bewezen business model. Ondernemingen met een sterk management en groeipotentieel. Bekijk ook onze andere investeringen.

Bolster contact: Joost Bakhuizen Hanneke Modderman
"Iedere dag besteden 500 apotheken hun medicijnbereidingen uit bij Ceban. Ceban bereidt en levert deze medicijnen binnen 24 uur.”

“Wij ervaren de samenwerking met Bolster als zakelijk en plezierig waarbij het behalen van resultaten echt voorop staat. Wij waarderen de meedenkende ondernemersgeest bij Bolster.”

JAN-PIETER HALLEMA – DIRECTEUR