Oxbo

  • Omzet:
    € 229,1 miljoen
  • Participatie sinds:
    2011
  • Belang:
    12%

Ontwikkeling van agrarische machines

Oxbo

Oxbo (voorheen Ploeger Oxbo Group) is een toonaangevende fabrikant van gespecialiseerde agrarische machines, hoofdzakelijk oogstmachines. Het Nederlandse Ploeger startte in 1959 met de ontwikkeling van de eerste bonenplukmachine. Sinds de fusie met het Amerikaanse Oxbo in 2011 is de combinatie de grootste producent ter wereld van oogstmachines voor zo’n 20 gewassen, waaronder erwten, bonen, zaad- en zoete maïs, blauwe bessen en spinazie. Oxbo levert wereldwijd aan de voedselverwerkende industrie, zaadproducenten en loon- en agrarische bedrijven.

Bolster werd aandeelhouder om Ploeger in 2011 middels additioneel eigen vermogen in de gelegenheid te stellen het grotere Amerikaanse Oxbo, waarmee al meer dan 20 jaar een samenwerking bestond, over te nemen. Door de schaalvergroting en de combinatie van kennis en expertise is de onderneming nog beter in staat om de komende jaren nieuwe machines te introduceren, waarbij zij zich in toenemende mate zal richten op opkomende markten.

Bolster contact: Michiel van Wissen Tymian Clay
"Produceert 45 verschillende machines voor ca. 20 verschillende gewassen"
Ploeger Oxbo Group is een deelneming van Bolster Investment Partners

”Since 2011 Bolster has provided the management with financial and strategic support to enhance planning and execution of projects at the European and American operations. The investment management team are valued partners sharing a common approach with the Board of Directors toward the business and its various stakeholders.”

GARY STICH – FORMER BOARD OF DIRECTORS