Optima Cycles

  • Omzet:
    € 74 miljoen
  • Participatie sinds:
    2021
  • Belang:
    47,5%

Ontwikkeling en productie van elektrische fietsen en bakfietsen

Optima Cycles

Optima Cycles is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en distribueren van hoogwaardige e-bikes en elektrische bakfietsen. Optima Cycles produceert en assembleert eigen ontwikkelde merken Dutch ID en Lovens en produceert daarnaast voor derden, waaronder Urban Arrow. Optima Cycles beschikt over een moderne assemblagefaciliteit in Beverwijk, waar ook de ontwerpafdeling en de commercie gevestigd zijn. In de productielocatie in Taichung, Taiwan, worden frames geproduceerd en vindt de sourcing van onderdelen plaats. Optima Cycles heeft met deze activiteiten een unieke positie, waarbij alle activiteiten in-house uitgevoerd worden.

Optima heeft met de Dutch ID Phantom de grootste fietstest van Nederland (de ADR Fietstest) gewonnen en kwam ook bij de Consumentenbond als beste uit de test. Ook de recent gelanceerde Lovens heeft de ADR Fietstest gewonnen evenals de iF Design Award.

Bolster contact: Michiel van Wissen Hanneke Modderman Matthijs de Vroome
"Produceert meer dan de helft van de elektrische bakfietsen voor de Nederlandse markt"

“De groeiambitie van Optima is enorm. Het was dan ook logisch om hier een partner bij te zoeken die complementair is aan ons, om zodoende invulling te geven aan die ambities. In Bolster, als lange termijn investeerder, geloven wij deze partner gevonden te hebben en zien uit naar een vruchtbare samenwerking.”

MICHAEL VAN DER MEIJDEN – DGA