Oceanwide Expeditions

  • Omzet:
    € 44 miljoen
  • Participatie sinds:
    2020
  • Belang:
    25%

De gespecialiseerde marktleider in expeditiecruises naar de poolgebieden

Oceanwide Expeditions

Oceanwide Expeditions is 1993 opgericht door vader en zoon Van Gessel. Sindsdien heeft Oceanwide zich ontwikkeld tot reisspecialist voor kleinschalige avontuurlijke expeditiecruises naar de poolgebieden. Oceanwide beschikt over vier eigen schepen en het vijfde schip komt in september 2021 in de vaart. Met het aanbod van themareizen en veelzijdige outdoor activiteiten in combinatie met aandacht voor duurzaamheid en behoud van de natuurgebieden heeft Oceanwide reeds vijf keer de award voor World’s Leading Polar Expedition Operator gewonnen.

De participatie van Bolster komt voort uit de wens van Oceanwide om de aandeelhoudersbasis te verbreden en haar financiële slagkracht te vergroten om de groei te kunnen versnellen. Gezien de marktleidende positie van Oceanwide en het aantrekkelijke groeiperspectief kon de transactie in korte tijd tot stand komen.

Bolster contact: Mark van Rijn Hanneke Modderman Nieck Boeding
"Vanaf 1993 heeft Oceanwide Expeditions al meer dan 1.000 expedities naar Spitsbergen uitgevoerd"

“Bolster is een investeerder die past bij de organisatiecultuur van Oceanwide Expeditions. Bolster neemt een minderheidsbelang voor de langere duur. Deze transactie biedt voor Oceanwide meer financiële slagkracht voor de toekomstige operaties en verdere groei van het bedrijf.”

MICHEL VAN GESSEL – DGA