BTG Positioning Systems

  • Omzet:
    € 12 miljoen
  • Participate sinds:
    2021
  • Belang:
    40,1%

Producent van positioneringssystemen voor (semi) geautomatiseerde containerhavens

BTG Positioning Systems

BTG, gevestigd te Oud-Beijerland, is wereldwijd marktleider en specialist in de ontwikkeling, productie en installatie van positioneringssystemen voor (semi) geautomatiseerde containerhavens. De positioneringssystemen werken op basis van unieke transpondertechnologie en infraroodtechnologie waardoor de positiebepaling van kranen en voertuigen met een ongeëvenaarde precisie en betrouwbaarheid kan worden gemeten.

BTG heeft 23 FTE in dienst waarvan het merendeel actief in R&D. De onderneming heeft naast het hoofdkantoor in Oud-Beijerland ook een productielocatie in Spanje en een verkoopkantoor in China. BTG beheerst de hele waardeketen van de interne ontwikkeling van hardware en software tot de productie, assemblage, verkoop en installatie van de positioneringssystemen.

Bolster contact: Joost Bakhuizen Wendela Huber Martijn Fakkert
"De producten van BTG worden wereldwijd ingezet in ca. 100 container havens, verdeeld over 38 landen."

“BTG heeft op eigenzinnige wijze een stevige groei doorgemaakt. Met Bolster hebben we een partner gevonden waarbij de filosofie en cultuur van ons bedrijf behouden zal blijven en waarbij de expertise van Bolster zal bijdragen aan een gezonde verdere ontwikkeling van onze onderneming.”

DIEK NEURDENBURG EN DAAN POTTERS – DGA’S